Henrik Karlström hade änglavakt på älgjakten
Henrik Karlström kom undan en björnattack idag lördag.

Henrik Karlström hade änglavakt på älgjakten

Man har ju hört talas om många märkliga skador och hur dessa gick till men det som drabbade vår målvakt Henrik Karlström idag lördag på älgjakten var något utöver det vanliga.

Att jakt och fiske är ett stort intresse för många i Edsbyn är det inget konstigt med och nu när älgjakten är igång så visstas många ute i skogarna. En av dom var Henrik Karlström som under lördagen var ute med sitt jaktlag och hund några mil utanför Edsbyn för att jaga just älg. Men han stötte på något helt annat...

Citat från Helahalsingland.se

"Hunden skällde och betedde sig lite konstigt och kom till mig och skällde några skall till. Så jag smög mig åt det håll han kom från. Jag trodde han sett älg. Vi kom in i tät skog och då står hunden bredvid mig och skäller igen och då ser jag färsk björnskit och björnen som kommer fram, berättar Henrik."

Sedan gick allt väldigt snabbt.

" Den gick till anfall direkt och jag sköt ett skott men han inte med fler innan han var över mig. Men efter några sekunder släppte han. Jag reste mig upp och skrämde bort honom med skrik eftersom jag hade tappat bössan, säger Henrik."

Henrik klarade sig undan med några sår som måste sys men tänk vad illa det hade kunnat gå.

Hela artikeln går att läsa på

http://helahalsingland.se/ovanaker/1.6398365-bjorn-attackerade-edsbyspelare
 

Nicklas Persson2013-10-19 16:40:34
Author

Fler artiklar om Edsbyn