2021-10-31 12:15

Sparta Rotterdam - Feyenoord

Inför: Kalix - Vetlanda
Andreas Lysell spanar mot nya mål, imorgon kväll får han gärna hitta dem mot moderklubben.

Inför: Kalix - Vetlanda

VBK tar sig an Kalix på bortaplan, en match som bör vinnas i jakten på slutspel.

Vetlandas årliga resa till Kalix företas i år inte med den svenska motsvarigheten till Transsibiriska järnvägen, utan med flyg, och någon sibirisk kyla verkar det inte heller bli om man får tro väderprognoserna.

Då är det bara själva bandyn man behöver oroa sig för, vilket med tanke på Vetlandas bortaspel inte är en liten bit. Visserligen ska inte Kalix som bortamotstånd överskattas, VBK har under 2000-talet 2 segrar, en oavgjord och två förluster på Kalix IP, men förra året blev det en rätt så klar seger för hemmalaget.

Kalix kommer från en rätt så tung period med bara en poäng på de senaste fem matcherna, men då har de också mött Sandviken borta och två gånger Villa och Hammarby. Poängen inhämtades just på hemmaplan, mot Hammarby, och på annandagsreturen på Zinken var man inte alltför långt ifrån fler pinnar. 

Det var en målrik match som till slut skrevs till 7-5, och just målrika matcher har även VBK varit inblande i på slutet. Totalt 40 mål på de tre senaste matcherna mot Sirius och VSK hemma och borta, där VBK stått för 18 av dem. Vetlanda har stundtals pressat rätt högt och fått utdelning av det, men motståndarna har också fått slinka igenom alldeles för lätt några gånger, och dessutom varit onödigt effektiva när de fått lägen (till skillnad från Vetlanda).

Matchen imorgon kommer att visas på nätet via Bandypuls. Exakt hur laget kommer se ut är oklart, men jag förväntar mig att Andreas Lysell är med mot moderklubben. Andreas gjorde två mål senast och har sett vassare ut på slutet än vad han var under början av säsongen. Till sist noterar vi att Pontus Vilén imorgon fyller 20 och att det skulle passa rätt bra att fira födelsedagen med en seger.

Dennis Josefsson2015-12-28 21:24:24
Author

Fler artiklar om Vetlanda