IFK-bloggen: Inför Vänercupfinalen

Ikväll spelas "finalen" i den träningsturnering som kallad Vänercupen och där IFK Vänersborg är regerande mästare. I och med att IFK Vänersborg förlorade mot Gripen i onsdags kan alla lag fortfarande ta hem bucklan. För IFK:s del gäller att vinna mot Villa ikväll med minst två mål ikväll för att stå som cupsegrare. Men det är egentligen irrelevant, framförallt handlar det för IFK:s del om att studsa tillbaka efter den nesliga förlusten mot Gripen där man inte var särskilt nöjda med sin egen insats.

Mot Villa blir det sannolikt en lite annan matchbild med ett Villa som säkerligen kommer vilja äga mycket boll och med lite större ytor för IFK att anfalla på jämfört med matchen mot Gripen. IFK får även tillbaka ett gäng spelare som inte spelade mot Gripen, som Emil Viklund, Richard Wallin Kamperin och Robin Öhrlund, där den sistnämnde gör sin första match i IFK-tröjan efter att han haft lite skadekänningar i säsongsupptakten. Vi kan nog  även utgå ifrån att David Borvall får vakta målet då Markus Johansson stått de senaste två matcherna. Adam Herou Löf är borta på obestämd tid med körtelfeber och sannolikt lär han inte spela mer under försäsongen.

Hemmalaget Villa har bara spelat två matcher under försäsongen, där man förlorat mot Jenisej och slagit Gripen i två relativt jämna matcher. Rimligtvis bör fjolårets SM-finalister vara klara favoriter i det här skedet av säsongen då IFK Vänersborg är ett lag under uppbyggnad. "Vi spelar på 50% av vår kapacitet just nu", som Joakim Hedqvist uttryckte det.

Vilket lag Villa ställer upp med får vara osagt fram till matchstart, då den lidköpingska lokalpressen inte vill dela den informationen med andra än sina prenumeranter och har låst artikeln. Kanske hoppas de att nån utböling ska teckna abonnemang hos en lokaltidning i Lidköping bara för att få läsa en införartikel till en träningsmatch i september, vad vet jag.

Matchen streamas i alla fall på www.bandyplay.se och kostar 79 kronor att se, för er som inte vill, orkar eller kan se den på plats. Start 19.00.

- - -

Emil Viklund, nybliven lagkapten och nybliven landslagsman, skrev i dagarna på ett nytt treårskontrakt med klubben. Oerhört glädjande nyheter givetvis för alla oss IFK-supportrar. Emil har efter en knackig inledning på sin blåvita karriär vuxit ut till elitserien bästa ytterhalv och landslagsman och sannolikt blivit lagets viktigaste spelare.

- - -

19-årige Robin Öhrlund gör sin första match i IFK Vänersborgs tröja ikväll och det är en spelare som hamnat lite i skymundan av IFK:s andra värvningar den här säsongen, men var kanske Sveriges mest jagade talang innan IFK knöt honom till sig och har en explosivitet och teknik som gör honom inte helt olik den ett år äldre Nikita Ivanov i spelstilen. Jag tror han kommer passa in alldeles utmärkt i IFK:s sätt att spela bandy och när han kommit ikapp tempo- och formmässigt kommer han sannolikt kunna bidra relativt omgående.
 

Daniel Johansson2016-09-16 11:44:46
Author

Fler artiklar om Vänersborg