Knapp seger hemma mot Kungälv
Kungen Magnus "Kuben" Olsson hyllades ikväll inför drygt 2200 personer för sin smått otroliga karriär i Edsbyns IF Bandy.

Innan matchen hyllades kungen av Edsbyns IF Magnus "Kuben" Olsson för sina 26 säsonger i föreningen och sen fick han se sitt Edsbyn vinna efter mycket möda och stort besvär mot Kungälv med 7-6..

Han har vunnit VM Guld, SM Guld, blivit årets man i svensk bandy, skottat in 314 mål och avverkat 26 säsonger eller 686 matcher i en och samma förening. Magnus "Kuben" Olsson förtjänar all respekt och hyllningar han kan få. Han är helt klart den störste och bäste spelaren i klubbens historia och nr 16 kommer alltid att vara förknippat med Kung Kuben. Bara att bocka och buga för alla dessa år och samtidigt önska han lycka till nu som förbundskapten för U-17 landslaget.

Bra fart i första halvlek
Om vi ska ta en del om matchen också då. Edsbyn fick en drömstart när Simon Jansson (bäst i Edsbyn ikväll) kom igenom redan efter en minut och satte 1-0. Kungälv å andra sidan var inte sena att replikera utan för minuten efter satte Kungälvs bästa spelare Mikko Lukkarila kvitteringen och en bit in i halvleken hade också Kungälv ledningen. Just då var Edsbyn inte nöjda med sitt spel och tog sig en samling och snackade ihop sig. Ett snack som gav resultat för Edsbyn fick till spelet bättre och kunde gå till halvtidsvila med en rättvis 5-3 ledning.

Kungälv vinner andra halvlek
Andra halvlek blev en lite mer loj historia, i alla fall tills att Kungälv vänt på hela matchen med tre raka mål till ledning 5-6. Inte förrens då tände Edsbyn till och det hade kännts mycket onödigt att tappa poäng hemma mot Kungälv, inte för att det är ett dåligt lag men det är en match vi ska vinna på hemmaplan. Men efter en riktig kanon av Jonas Edling (tre mål ikväll) och ett solonummer från Simon Jansson så kunde Edsbyn bärga hem de två poängen som i alla fall de flesta förväntade sig att laget skulle fixa.

Nästa match är på fredag borta mot Gais men frågan är väl om det finns någon is att spela på nere i Göteborg redan till helgen...