Macclesfield - Port Vale
0 - 0

Moralhöjande seger mot Hammarby
Martin Söderberg sänkte Hammarby med sina två sena mål!

Det har varit mycket upp och ner för Edsbyn den senaste månaden men ikväll gör Edsbyn en gedigen match nästan rakt igenom och vinner klart och välförtjänt mot serieledarna Hammarby med 7-4.

Edsbyn startar matchen helt lysande och dominerar egentligen ända fram tills Hammarby tar timeout totalt och har en välförjänt ledning med 3-0, en ledning som kunde och kanske borde ha varit ännu större. Efter Hammarbys timeout kom dock Bajen in i matchen och kunde ta över matchen rätt ordentligt den sista kvarten av första halvlek och hade det inte varit för den fenomenale Erik Persson i mål så hade Hammarby kanske varit ikapp och förbi men Edsbyn till ledning i halvtid med 3-2.

Andra halvlek och Edsbyn börjar återigen bäst och får två ganska billiga mål, först en rökare av Fredik Åström på hörna och sedan ett distansskott från Mattias Hammarström till 5-2. Mattias skott ska väl Bergvall ha men samtidigt, Mattias har en jäkla bössa!

Hammarby jobbar dock sig in i matchen igen och äter sig så nära som till 5-4 innan Edsbyn återigen rinner iväg mycket tack vare Martin Söderberg som sänker Hammarby med sitt 6-4 och 7-4 mål. Skönt att se att Martin leverera för han har en otrolig potential till att bli en riktigt vass forward. Han har en otrolig speed och ett riktigt vasst och kvickt skott.

Erik Persson visar återigen vilken grym målvakt han är trots sin ringa ålder och var vi oroliga i början så visar han nu match efter match att vi inte behöver vara det. Vet inte vad andra tycker men tycker han påminner en hel del om motståndarnas målvakt Andreas Bergwall. Gäller att hålla kvar den här killen även efter han har gått ut gymnasiet! Och hela Edsbyn står för en riktigt gedigen insats och har egentligen bara en kortade dipp på ca 15 minuter i första halvlek annars håller de spelet uppe riktigt bra matchen igenom och det har vi inte sett på länge.

Nu blir det VM uppehåll och även om Edsbyn nu gör en fin insats mot serieledarna så kommer kanske detta uppehåll lägligt för Edsbyn som har varit rätt upp och ner den senaste tiden. Visst, vi tappar tre spelare till VM men det är färre än vad vi brukar tappa och det känns helt ärligt ganska bra tycker jag.