Macclesfield - Oldham
2 - 1

Onödig poäng mot Sirius
Onödig poängtapp mot Sirius för Edsbylaget.

Detta kändes på förhand som en ganska given Edsbyseger med tanke på hur ojämna Sirius har varit den här säsongen. Men efter en bra och chansrik match från båda lagen så var reslutatet 4-4 rättvist.

Det känns lite onödigt att tappa poäng hemma mot Sirius, visst har de gjort bra prestationer när de besegrat VSK borta och tagit poäng mot Kungälv på Skarpe Nord men den här matchen trodde jag att ett formstarkt Edsbyn skulle ta relativt "enkelt". Men det ska sägas att det inte på något vis var orättvist för Sirius stod för en grym prestation ikväll och överraskade då mig med en tät defensiv och riktigt giftig offensiv.

Sirius fick också en fantastiskt bra start på matchen när de redan efter 37 sekunder tog ledningen genom Klas Nordström i matchens första anfall. Ingen fara på taket där egentligen utan Edsbyn trampade på och innan Jonas Edling dunkade in 1-1 hade också Simon Jansson ett klockrent skott i ribban. Det var också Edsbyn som tryckte på i första halvlek men Sirius gjorde det bra när de krympte ytorna för Edsbyn och när de väl fick chansen framåt så tog dem den allt som oftast. Och den för kvällen hetaste Sirius spelaren Viktor Broberg gav också Sirius ledningen efter ett riktigt mönsteranfall där bollen gick som på ett snöre rakt igenom hela Edsbylaget och avslutet var kliniskt. Ett riktigt vackert mål måste jag säga.

Efter Sirius ledningsmål så tyckte jag Edsbyn la i en växel till och var som bålgetingar på Sirius planhalva men Sirius höll emot ända till sista matchminuten i första halvlek då Simon Jansson ordnade en straff som Mattias Hammarström drog dit till 2-2.

Många tillsammans med mig själv trodde väl inte att Sirius skulle orka stå emot i andra halvlek men istället tar de Edsbyn lite på sängen i andra och på bara fem minuter går de ifrån till 2-4. Första målet ska Svensson ha men det andra var återigen ett vackert anfall från Sirius sida. Kändes väl lite chockartat och det var nog tur att Edsbyn fick in 3-4 ganska omgående och hade då genast kontakt. Och när Mattias Hammarström dunkade in 4-4 så trodde nog många med mig att Sirius inte skulle orka men de gjorde de minsann och den sista halvtimmen var jämna med många chanser åt båda håll dock utan några mål. Visst kändes det som om Edsbyn bjöd på stora ytor i försvarsspelet men Sirius gör det bra och förtjänade att få med sig en poäng i den här matchen.

Sammanfattningsvis så känns det som sagt lite onödigt att tappa poäng hemma mot Sirius men Edsbyn var absolut inte dåliga i den här matchen utan jag tycker att Sirius var bra, överraskande bra måste jag säga.

Nu blir det ett litet landslagsuppehåll där åtta startspelare för Edsbyn försvinner iväg till Ryssland på uppdrag. Hoppas att ingen kommer hem skadad utan att alla är friska och krya till starten igen den 21 december hemma mot Vetlanda.