IFK-bloggen: Plusbetyg på alla elitserielagens värvningar

Bollnäs GIF

Patrik Nilsson: +++

Kommentar: Nilsson har ett svårslaget CV som målskytt i svensk bandy och på pappret är han det som Bollnäs behöver för att nå sitt mål om SM-final. Hur det kommer se ut på isen är mer osäkert. Svag fjolårssäsong som skyldes på skridskorna, men tvivlar på att det var hela sanningen. Har tidigare lidit av skadeproblem som har förvärrats på mjuka utomhusisar.


Broberg/Söderhamn IF

Max Bergström: +

Kommentar: Oprövad målvakt som hämtats hem från allsvenskan. Kommer troligtvis göra varken av eller till för Brobergs prestationer nästa säsong.


Edsbyns IF

Tommi Määttä: ++
Tuomas Määttä: ++++

Kommentar: Edsbyns har knutit till sig den finska tvillingduon som spås en lysande framtid, framförallt Tuomas Määttä har hyllats som den kanske störste talangen finsk bandy någonsin fått fram. Han har redan spelat VM med Finland, blivit uttagen i VM:s All Star-lag och vunnit finska poängligan. Intressant att se hur han lyckas i elitserien. Brorsan Tommi är en talangfull back som på sikt kan bli något bra.


Gripen Trollhättan BK

Patrik Hellman: +++
Mattias Timan: +
Mattias Jansson: ++
Adam Rudell: +++
Erik Schön: +++
Markus Hillukkala: +++

Kommentar: Gripen har varken värvat spektakulärt eller namnkunnigt eller ens nytt - fyra av spelarna har spelat i klubben tidigare - men det är mycket elitserierutin som har plockats in. Har framförallt förstärkt i defensiven och ska Gripen ha någon chans att plocka fler poäng än förra säsongen så är det genom att täppa till bakåt. 


Hammarby IF Bandy

Gustaf Holmgren: ++
Joakim Johansson: ++
Klas Nordström: ++
Rolf Larsson: +++
Albin Rönnqvist: +

Kommentar: Hammarby har ekonomiska problem och det syns på värvningarna. Verkar ha värvat det man kommit över, även om det till stora delar är ungt och talangfullt. Inga värvningar som täcker upp för de luckor som pensionerade spelare lämnat efter sig i truppen. 


Kalix Bandy

Abbe Bodin: +++

Kommentar: Abbe Bodin har fortfarande en del att bevisa och har haft svårt att ta en ordinarie plats i SAIK genom åren, men för Kalix som har behov av en ersättare till Björn Hellman så är det en bra värvning.


Sandvikens AIK

Joel Othén: +++++
Alan Dzhusoev: +++++

Kommentar: SAIK har inte värvat så mycket men det är onekligen klass på det man värvat. Joel Othén var ryska ligans bäste målvakt förra säsongen och Dzhusoev var om inte den bäste så i alla fall topp 3 bland mittfältarna i samma liga. Stjärnglans och kvalitet på samma gång med de här värvningarna.


IK Sirius

Lars Fall: ++++
Stefan Tranblom: ++
Teemu Määttä: +++

Kommentar: Värvningen av Lars Fall osar klass. Fall har under åren i Villa varit en nyckelspelare som varit i uppspelsfasen. Lugn, rutinerad och skicklig på att sätta sina lagkamrater i spel. Tranblom och Määttä är mer anonyma spelare men det finns sannolikt mer att plocka ut ur tredje brodern Määttä än han fick visa i Kungälv ifjol.


IK Tellus

Kimmo Kyllönen: ++++
Jonas Enander: +++
Anders Persson: +++
William Hallberg: ++

Kommentar: Nykomlingen har minimal omsättningen och fick ett sent besked att de kommer spela i elitserie kommande säsong. Med det i åtanke har man lyckats väldigt bra under silly season. Kimmo Kyllönen är en världsmålvakt att hålla i handen i vinter och Jonas Enander och William Hallberg är offensiva stortalanger med stor potential. Anders Persson en mångsidig spelare som trots sin relativt unga ålder hunnit med många säsonger i elitseriens toppskikt.


TB Västerås

Andreas Hjulström: +
Niklas Eriksson: ++
Philip Florén (lån): ++

Kommentar: När silly season inleddes ryktades av någon anledning ett koppel av tunga namn till TB, men av det bidde det inget. Istället blev det två värvningar från allsvenskan och ett lån från Villa. Svårt att se att någon av spelarna kommer lyfta TB till nästa nivå, men det ska bli intressant att se Niklas Eriksson som öst in mål och poäng i allsvenskan mot bättre motstånd.


Vetlanda BK

Tobias Nyberg (lån som övergår i permanent värvning): +++

Kommentar: Nyberg är förvisso inte ett nyförvärv men är nu en Vetlandaspelare till fullo efter att han varit utlånad från Villa förra säsongen. Var en positiv överraskning hos smålänningarna ifjol med sin fart och det var nog klokt av Vetlanda att knyta honom till sig. 


Villa Lidköping BK

Axel Ekholm: ++++
Christoffer Norin: ++

Kommentar: Axel Ekholm är ett stort framtidsnamn och kommer säkerligen passa in bra i Villas spel. Christoffer Norin hämtas hem från Kalix, där han utvecklats fint men oklart exakt vilken roll han ska få och om den kommer passa honom.


IFK Vänersborg

Pavel Bulatov: +++++
Sergej Lomanov Jr: +++++
Nikita Ivanov: ++++
Robin Öhrlund: ++++
Simon Blomkvist: +++
Mathias Johansson: +++
Viktor Hjelm: +++
Jesper Hjelm: ++
Alexander Mayborn: ++

Kommentar: IFK har värvat mest, och bäst, under våren. Två ytterst välmeriterade superstjärnor i Lomanov Jr och Bulatov, samt en handfull supertalanger med kvicksilvret Ivanov och hyperspännande Öhrlund i spetsen. Till det nyttiga komplementspelare som Mathias Johansson och Alexander Mayborn. Många nya spelare blir det men det är spännande namn allihop.


Västerås SK

-

Kommentar: Regerande mästarna har inte sett något behov att förstärka laget så nyförvärven lyser med sin frånvaro.
 

Daniel Johansson2016-06-25 22:50:00
Author

Fler artiklar om Vänersborg