Bury - Exeter
2 - 0

Riktigt bra insats i Lidköping
Simon Jansson, bäst på plan i toppmötet mot Villa.

Två riktiga tungviktare gick upp emot varandra ikväll och det blev lika jämt som tabellplaceringen visar. Edsbyn bättre i första och Villa bättre i andra, slutresultat 5-5.

Ska jag vara ärlig så trodde jag inte att Edsbyn skulle kunna rubba Villa på något vis ikväll men de visade motsatsen ikväll. De gjorde vad man måste göra mot Villa i första halvlek och det är att ta bort Daniel Andersson, får man bort honom får man bort oerhört mycket utav Villas anfallsspel. Och det är väl också Villas svaghet, att de lever på för få spelare. Sen att David Karlsson är het som ett strykjärn är inte mycket att göra åt.

Hetast på plan i första halvlek var dock Simon Jansson som var magisk i första halvlek. Sen kan jag till viss del hålla med Fosshaug att han kanske ska spela bollen lite mer men ska absolut inte klaga på Simons insats ikväll för han visade upp hela sitt register ikväll och var bäst på plan i mina ögon.

Edsbyn ägde alltså stora delar av första halvlek och kanske borde ha haft en större ledning än 2-3 i halvlek. För vi vet alla att ett mål är ingenting och framförallt inte borta på seriens bästa hemmalag Villa. Och det höll inte heller för i andra gick då Villa ifrån till 5-3. Dock men en stor nypa tur då 3-3 var ett hopslag på en hörnretur och 4-3 via ett självmål av Felix Pherson. Kändes minst sagt surt och när Villa gjorde 5-3 kändes det nästan kört. Edsbyn kom dock igen när de först reducerade på hörna genom Mattias Hammarström och sen kvitterade genom Simon Jansson.

Det slutade dock 5-5 och kanske var det rättvist till slut även om jag tycker Edsbyn var det bättre laget över 90 minuter, men då är ju jag färgad röd och blå.

I och med att Broberg nu också förlorade hemma mot Hammarby så är en toppfyra placering mer eller mindre säkrad och det känns minst sagt bra! För oavsett vilket lag av plats 5-8 vi får möta i slutspelet så blir det tufft. Undviker dock helst Broberg som vi möter redan i övermorgon för detta Broberg har vi inte vunnit mot på tre år! Kommer vi trea så kommer vi också att slippa Broberg så se till vinna mot Söderhamnarna på söndag!