Seger i säsongspremiären

IFK Vänersborg besegrade IFK Kungälv med 8-2 i årets första träningsmatch.

IFK Vänersborg kom till spel i årets första träningsmatch utan Joakim Johansson, Mikko Lukkarila och Felix Callander som alla är småskadade. Ersatte som vänsterback gjorde Olle Berglund och som vänsterhalv spelade junioren David Jensen. I Kungälv saknades i gengäld såväl Mikael Lindberg som Lukas Persson och Hampus Kärnman. Kungälv började matchen rätt piggt och hade mycket boll inom laget innan IFK Vänersborg fick lite bättre bett i sitt presspel och fick spela anfallsspel. Då gjorde Joakim Hedqvist snabbt 1-0 på ett långt målvaktsutkast av Kimmo Kyllönen och strax därefter spelade sig IFK fram fint, Robin Lundqvist avslutade och Johan Koch slog in returen. Sedan var det dags för Niklas Nyqvist att presentera sig för sin nya hemmapublik. Nyförvärvet från Boltic slog till två gånger på fem minuter när han först bröt ett uppspel, avancerade fram till straffområdeskanten och stänkte in en rökare i krysset. Därefter frispelades han av David Jensen och rundade kallt målvakten till 4-0. Innan halvleken var slut hade Robin Öhrlund häktas upp i straffområdet och Emil Viklund gjort 5-0 på den efterföljande straffen och Kungälv reducerat genom Joel Emanuelsson som tog sig igenom IFK-försvaret lite för enkelt. I den andra halvleken startade IFK med samma intensitet som i den första och Robin Öhrlund hade lekstuga nör han först tog sig fram centralt och sköt in 6-1 via en försvarare och sedan läckert frispelade Johan Koch med en genomskärare fram till 7-1. Resten av halvleken blev ganska avslagen. IFK Vänersborg tröttnade och orkade inte hålla samma intensitet framåt medan Kungälv passade på att spela runt bollen inom laget utan några större ambitioner att gå framåt. IFK skapade trots allt många chanser att göra mål men skärpan försvann med intensiteten. Kungälv reducerade till 7-2 på straff efter att Joel Emanuelsson, bäst i Kungälv för dagen, blivit nedriven i friläge och Viktor Uhlin slagit straffen i mål, innan IFK Vänersborg och Johan Koch avslutade målskyttet efter att Viktor Hjelm elegant frispelat Koch i slutminuten. 8--2 och en klart godkänd insats från IFK Vänersborg i första matchen. Nögon dkrket värdemätare var det inte men man anföll bra, satte varandra i lägen och spred ut målskyttet bra. Kungälv å sin sida stod upp bra stora delar av matchen och Joel Emanuelsson och målvakten Viktor Lindblom var lagets främsta spelare Böstnpp.olamen var Robin Öhrlund som sprudlade av spelglädje och gick både på egns genombrott eller fördelade bollar till lagkamraterna. Även David Jensen ska ha med beröm godkänt för sin A-lagsdebut som kröntes med en läcker assist till Niklas Nyqvists andra mål. Viktor Hjelm fick mycket speltid, var aktiv och drivande på mittfältet och visade att han förtjänar en större roll i vinter. Niklas Nyqvist gjorde två fina mål i första halvlek med bud på mer i och visade prov på fina kvaliteter i sista tredjedelen. Nästa träningsmatch för IFK Vänersborg blir på onsdag då man möter Villa borta. Nästa hemmamatch skulle varit fredag 7/9 mot Baikal Energy men den matchen har strukits. Nästa hemmamatch blir således först 22 september mot Frillesås. Däremellan kan man se bortamatchen mot Vetlanda 14 september på bandypuls.se.