Silly Season 13/14: Hasse Andersson till Dynamo Kazan
Mitt i säsongen försvann Svensson till Dynamo Kazan, sen följde Välitalo och nu lämnar även Hasse Andersson Edsbyn för just Dynamo Kazan. Inget annat än en ruggig silly season i negativ bemärkelse för Edsbyns IF Bandy.

Silly Season 13/14: Hasse Andersson till Dynamo Kazan

Ännu en Silly season och här kommer det uppdateras i mån av tid och om det händer något förstås.

Klara nyförvärv

Mattias Widén (IFK Rättvik): Årets andra nyförvärv är kanske en överraskning för många(inklusive mig),  Mattias Widén från IFK Rättvik. Har personligen ingen vidare koll på den här spelaren men han är värvad som mittfältare och ska vara en mycket talangfull spelare med ett bra träningshuvud. Måste vara ett ämne i alla fall när han kommer få konkurrera på mittfältet med bland annat Daniel Liw, Hans Andersson och Simon Jansson. Välkommen Mattias!


Robin Ehn (Bollnäs): Efter två säsonger hos ärkerivalen så är Ehn tillbaka i Edsbyn efter att Bollnäs inte erbjudit något nytt kontrakt. Kan jag tycka är lite märkligt med tanke på vad giffarna valde att behålla för spelare som forwards. Kul i alla fall att Robin är tillbaka, han är en spelare med attityd som inte viker undan och det är väl något som vi kan sakna ibland kan jag tycka, så välkommen tillbaka Robin!
Nu har vi alltså ersatt Martin Söderberg men är i min mening på minus fortfarande med tanke på att att vi tappat tre och fått in en spelare så något till nyförvärv vore välkommet.


Klara förluster

Magnus "Kuben" Olsson:
Tror inte det finns ord för att beskriva den här mannen. Han är den bästa och största spelaren i Edsbyns IF Bandys historia. Separat artikel kommer komma framöver.

Martin Söderberg (Broberg): I mina ögon en oerhört överraskande övergång. Att lämna ett lag på stark frammarsch och grymma träningsmöjligheter för ett lag som de senaste säsongerna tappat flera av sina bästa spelare samt ( i mina ögon ) har bland Sveriges sämsta bandyanläggningar är inget annat än konstigt. Samtidigt tycker jag det är svagt av Edsbyn att släppa Söderberg, som har gjort det bra och framförallt är Edsbykille. Nu har Edsbyn tappat två forwards och blir näst intill tvungen att leta någon externt. För även om vi har duktiga ungdomar nerifrån som är pågång så är de fortfarande för unga och orutinerade.

Jens Hermansson (Ljusdal): Vår backup i försvaret Jens Hermansson är klar för Ljusdal. Han har skrivit på för 1+1 år.

Daniel Välitalo (Dynamo Kazan): Våran och landslagets klippa lämnar Edsbyn för spel i Anders Svenssons Dynamo Kazan. Visst kommer Väli att lämna ett stort tomrum och vi alla kommer sakna honom. Men samtidigt tror jag vi alla önskar han ett stort lycka till där borta i öst för en sådan lojal spelare som Väli är svårt att hitta och han är väl värd ett proffskontrakt i Ryssland. Edsbyn kommer inte värva in någon ny försvarare utan det ser ut som om Joakim Svensk kommer få ta steget ner på Välis plats och det tror jag han kommer klara bra. Samtidigt har vi tappat två försvarare nu och truppen blir tunnare så inga skador i backlinjen är att önska.

Hans Andersson (Dynamo Kazan): Vår lagkapten och kanske viktigaste spelare är klar för Dynamo Kazan nästa säsong. Hasse kommer att hyras ut nästa säsongen och därefter komma tillbaka till Edsbyn för att fullfölja sitt nuvarande kontrakt som han har två säsonger kvar på. Önskar Hasse ett stort lycka till och välkommen tillbaka efter säsongen i Ryssland!
Detta är förstås ett oerhört tungt slag mot Edsbyns lag och årets silly season är ju inget annat än en katastrof, den som säger något annat blundar för verkligheten. Som det ser ut så kommer det inte komma in någon ny heller och det är väl inte så himla märkligt heller för vem av kvalité finns att plocka in utifrån och som är ledig? Visst finns det en stor potential och kunnande i den nuvarande truppen men den är skrämmande tunn och det finns absolut inget utrymme för skador. I min bok blir vi tvungna att sänka ambitionen till nästa säsong. Att kräva/förvänta sig att laget ska ta sig till semi eller final är helt enkelt inte rimligt med dagens trupp även om jag helst av allt har fel där.


Eventuella nyförvärv


Eventuella förluster

Hasse Andersson (Ryssland): Enligt Helahalsingland.se så har flera ryska klubbar visat intresse för vår kapten. Hasse säger själv att mycket ska stämma om han ska flytta i och med att han även har ett eget företag. Hasse är kanske vår viktigaste spelare så vi alla hoppas att han stannar kvar i Edsbyn.

Förlängda kontrakt

Simon Jansson 2år
Martin Frid 2år
Felix Pherson 2år

Erik Persson 3år
Joakim Svensk 3år
Mattias Andersson 3år

Mattias Hammarström 3år
Henrik Karlström 3år
Jonas Edling 1år
Fredrik Åström 1år

Robin Ehn 1+1 år (NY)
Mattias Widén 2år (NY)


Truppen 2013/2014

Erik Persson
Henrik Karlström
Fredrik Åström
Mattias Andersson
Joakim Svensk
Felix Pherson
Martin Frid
Daniel Liw
Simon Jansson
Hans Andersson
Daniel Jonsson
Mattias Widén (NY)
Robin Ehn (NY)
Mattias Hammarström
Jonas Edling

 

Nicklas Persson2013-06-09 20:55:00
Author

Fler artiklar om Edsbyn