Silly season IFK Vänersborg 2015/2016: "Kimmen" lånas ut - Falutalang på ingång?

Silly season IFK Vänersborg 2015/2016: "Kimmen" lånas ut - Falutalang på ingång?

Här kan ni följa IFK Vänersborgs silly season-härjningar.

IFK Vänersborg 2015/2016
Martin Röing
Joakim Johansson
Petter Andersson
Emil Viklund
Adam Herou Löf
Alexander Zitouni
Robin Lundqvist
Johan Koch
Joakim Hedqvist
Mikko Lukkarila
Nils Berner
David Borvall (Mv)
Christoffer Fagerström
Felix Pherson
Richard Wallin Kamperin
Ilari Moisala
Kalle Jönsson (Mv)
Markus Johanson (Mv)
Olle Berglund

SPELARE IN

Olle Berglund (Sandviken)
Det vi kunde avslöja häromdagen är nu helt klart - IFK Vänersborg värvar P19-landslagsmannen Olle Berglund från SM-finalisten Sandviken. Olle, som är född 1996 och gjorde elitseriedebut som 14-åring i Boltics tröja, har skrivit på ett tvåårskontrakt med IFK. Under åren har Olle Berglund hunnit samla på sig ett gäng fina meriter, bara från vinterns bandyspel kan noteras EM-guld med P19-landslaget och SM-final med Sandviken. I IFK Vänersborg kommer Olle att få garanterad speltid som en av två junioravbytare, något som både IFK och Olle kommer gynnas av i vinter. Välkommen till Vänersborg!

Ilari Moisala (Broberg)
Brobergs och Finlands rörlige och spelskicklige libero är klar för spel i IFK Vänersborg de kommande två säsongerna. Det blev idag definitivt klart efter att ha varit inofficiellt klart en längre tid. I och med värvningen av Moisala, de förlängda kontrakten och övriga två nyförvärv känner IFK Vänersborg sig nöjda med den trupp man förfogar över, även om det hålls en dörr öppen för ytterligare nyförvärv om något intressant skulle dyka upp. Välkommen, Ilari!

Felix Pherson (Edsbyn)
Den talangfulle ytterhalven har jagats av IFK Vänersborg en längre tid och nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. Från IFK:s sida ser man Felix som en ersättare till Henric Eriksson och som ett alternativ som såväl ytterhalv och mittfältare. Felix har Rättvik som moderklubb och representerat samtliga ungdomslandslag, där han bland annat serverade Nils Berner passningar. En klasspelare med bra skridskoåkning, teknik och passningsspel med mycket elitserierutin men fortfarande stor potential. Välkommen!

David Borvall (Villa Lidköping)
Den storvuxne hälsingen som tillbringar större delen av sin seniorkarriär på västkusten blir IFK Vänersborgs första nyförvärv inför säsongen 2015/2016. Närmast kommer han från Villa Lidköping där han kom in mitt under säsongen och tog platsen som förstemålvakt direkt. David är en storvuxen men smidig målvakt som trots sina 25 år både är etablerad men utvecklingsbar. Från IFK Vänersborg sida uttrycker man stor tillfredsställelse över att ha knutit till sig den målvakt som stod överst på klubbens önskelista, och även Borvall är nöjd över att komma till en klubb som tror på honom och vill satsa på honom. Välkommen, David!

SPELARE UT

Joakim Johansson (Frillesås på lån)
IFK Vänersborg har valt att låna ut "Kimmen" till Frillesås, som tränas som av gamle IFK-backen Jesper Larsson, för att ge honom speltid som försvarare då den hårda konkurrensen gjort att det bara blivit en match i IFK-tröjan i vinter. Möjligheten att plocka hem Joakim finns fram till 15 januari.

Johan Skatz (slutar)
IFK Vänersborgs vänsterback de senaste två säsongerna har valt att lägga skridskorna på hyllan på grund av motivationsbrist.
– Jag har ingen motivation längre. Det känns som att jag tränar bandy för att jag måste, inte för att jag vill själv, och då blir det inte bra, motiverar Johan Skatz sitt beslut till TTELA. Just nu verkar det som att han lägger av helt och hållet, även om en liten dörr hålls öppen för moderklubben och nyblivna div.1-laget Vargön. Vi tackar Johan för de insatser han stått för i IFK-tröjan och önskar honom lycka till i framtiden!

Mattias Andersson (Klubb ej klar)
I och med att IFK Vänersborg väljer att satsa på sina egna lovande målvakter kommer Mattias Andersson att lämna laget. Att konkurrera ut Pertti Virtanen är ingen enkel sak men Mattias gjorde alltid helgjutna insatser när han fick chansen och vi önskar honom all lycka!

Adam Blomster (Gripen)
Den talangfulle mittfältaren har haft skade- och sjukdomsproblem de senaste säsongerna och därmed haft svårt att få speltid i A-laget och väljer därför nu, i egenskap av förstaårssenior, att flytta till elitserienykomlingen Gripen Trollhättan. Lycka till och välkommen tillbaka!

Pertti Virtanen (Finland)
I och med värvningen av David Borvall blev det helt klart att Pertti Virtanen lämnar klubben. Virtanen kom in mitt i säsongen 2013/2014 och blev direkt en injektion och en publikfavorit som lyfte IFK Vänersborg till en ny nivå. Han kommer helt klart lämna ett stort hål efter sig. Välkommen tillbaka när som helst, Pertti!

Olle Sundin (Gripen Trollhättan)
Ersatte Petter Andersson på ett föredömligt sätt som högerhalv sin första säsong i klubben, men fick mest stå vid sidan om i vinter varför Olle nu sökt sig vidare till en ny klubb. Valet föll på elitserienykomlingen Gripen i grannstaden då Olle och hans familj ville stanna i Vänersborg. Lycka till i alla matcher utom två, önskar vi!

Henric Eriksson (slutat)
IFK-ikonen, -legendaren och publikfavoriten Henric "Buddha" Eriksson har vid 35 års ålder valt att lägga skridskorna på hyllan. "Buddha" blev snabbt en publikfavorit för sin kämpaglöd, sin fysik, sitt IFK-hjärta och sin förmåga att både reta gallfeber på motståndarna och strax därefter skicka upp dem i korvkön med en patenterad genomåkning (eller en rejäl kroppstackling). Henric Eriksson representerade IFK Vänersborg hela karriären, varav flera år som lagkapten, och ska det någonsin upp tröjor i Arena Vänersborg bör nummer 14 Eriksson stå först i kö.

RYKTEN IN

David Forsell (Falu BS)
I dagarna har Falu BS anfallstalang, 21-årige David Forsell, varit på besök i Vänersborg och tränat med IFK-truppen. IFK uppges vilja bredda sin trupp och kanske även få fler alternativ offensivt, och där är Forsell ett namn IFK ställt in siktet på. Han har stått för 15 mål hittills i norra allsvenskan - vilket innebär skytteligaledning - och beskriver sig själv som en fysisk spelare med god speluppfattning och spelsinne och visst målsinne.

RYKTEN UT
-

IFK-redaktionen2015-12-14 23:35:00
Author

Fler artiklar om Vänersborg