Newport County - Crawley Town
0 - 0

Skön revansch mot Bollnäs
Härligt jubel när Edsbyn tog revansch på Bollnäs!

Det var längesedan en seger kändes lika skön som dagens match mot Bollnäs och sällan har nog en seger här i Dina Arena varit mer rättvis då Edsbyn ägde matchen rakt igenom.

Edsbyn tog tag i matchen direkt från start men den här gången var de också betydligt mer samlade i försvaret vilket inte gav Bollnäs några stora ytor att kontra på och då tar man också död på mycket av Bollnäs anfallsspel. Men trots att Edsbyn tryckte på nått enormt så var det Bollnäs som tog ledningen på lagets första chans. Kändes verkligen inte rättvist men typiskt på något sätt. Edsbyn fortsatte dock pumpa på och 1-1 målet var en galen kanon från Jonas Edling. Efter kvitteringen så började Edsbyn också skjuta mer från distans då det var svårt att komma igenom i mitten och det var även på ett distansskott som Mattias Hammarström gav Edsbyn ledningen med 2-1.

Typiskt nog så kryper Bollnäs upp i sista minuten av första halvlek, skapar en hörna och sätter dit 2-2. Oerhört orättvist förstås då Bollnäs inte alls haft nått att komma med men de är ju ofta effektiva när de får chansen.

Andra halvlek och Edsbyn trycker i ännu en växel och nu kommer också den så välförtjänta utdelningen när de på 35 minuter går ifrån till 7-2. En ledningen som skulle kunnat vara ännu större för i andra halvlek ägde Edsbyn grannarna Bollnäs fullständigt. Bollnäs så annars toktäta försvar orkade helt enkelt inte stå emot den offensiv som Edsbyn satte in och det är verkligen kul att se att offensiven till slut tar en klar seger i den här matchen med 7-3.

Edsbyn agerar helt annorlunda i den här matchen mot Bollnäs än på annandagen. Idag var man villig att offra mycket mer i allt man gjorde på planen egentligen och den här offerviljan vill man se i varje match. Nu hoppas jag dock att vi ska slippa se fler lag i Dina Arena som spelar den här dödgrävarbandyn som giffarna visar upp. Men kommer det lag som vill spela på samma sätt så har Edsbyn nu hittat ett motmedel även mot detta spel!

Nästa match är borta mot Västerås och matcherna mot VSK brukar bli underhållande för de har liksom Edsbyn en offensiv inställning till spelet.