-
-

Skön revansch på Zinkensdamm
Daniel Liw, en gigant i Edsbyn igår.

Skön revansch på Zinkensdamm

För första gången sen 2008 lyckades Edsbyn vinna på Zinkensdamm och vilket tillfälle hade kunnat passa bättre egentligen. Nu har Edsbyn kvitterat den här matchserien och tagit tillbaka den till Edsbyn oavsett hur det går imorgon torsdag.

Efter en riktigt snöplig förlust i första matchen hemma i Dina Arena som man borde ha vunnit med mer normal utdelning och vettiga domare förstås så reste sig Edsbyn på Zinkensdamm igår kväll.

Edsbyn började riktigt bra och jag tycker faktist matchbilden påminnde en hel del om hur andra halvlek såg ut hemma i Dina Arena under första halvlek, den enda och minst sagt viktiga skillnaden i den här matchen var att Edsbyn nu fick utdelning på sina chanser. I alla fall under första halvlek då laget spelade en riktigt fin bandy och kunde mycket väl ha gått iväg till mer än 1-3 som det stod i halvlek.

Hammarbys 1-3 reducering i slutet av första halvlek var vackert (även om domaren på något märkligt vis höll på att missa att den gick in) och gav Hammarby en otrolig energi som de tog med sig ut i andra halvlek. De kom egentligen ut som ett helt annat lag i andra halvlek och de första 20-25 minutrarna var en enda lång grön press kändes det som om och utdelning kom inte att vänta på sig utan när Bajen tryckte in 4-3 på en kontring så var det inte muntra miner hemma i TV soffan.

Den värsta Hammarbypressen avtog dock efter deras ledningsmål och Edsbyn smygkämpade sig in i det hela och precis som i första matchen så kvitterar bortalaget i den 92:a minuten och ikväll var det Daniel Liws tur. Daniel också den stora spelaren i Edsbyn ikväll, bäst på plan tillsammans med Adam Giljam i mina ögon.

I förlängingen skapades inte så värst många chanser (mycket beroende på dålig is) även om det var en konstant Hammarbypress, en press som kom av att Edsbyn drog på sig två utvningar på Daniel Välitalo respektive Jocke Svensk.

Edsbyn visar upp en härlig krigarinställning i förlängningen och tog matchen till straffar där jag faktist trodde att Hammarby skulle ta det. De har ju ändå rätt bra skyttar och "världens bäste" målvakt i Andreas Bergwall. Men som tur är hade jag fel för Edsbyn satte samtliga sina straffar och de var bra slagna dessutom medan Bajen brände två.

Kvitterat i matchserien nu alltså och allt är öppet igen. Nu batalj på Zinken imorgon och av vad jag har hört så kommer det rulla ner fyra bussar från Edsbyn för att stötta sitt lag. Räkna med bra drag både på plan och läktaren!

Nicklas Persson2013-03-06 18:40:34
Author

Fler artiklar om Edsbyn