Storseger i Vetlanda

IFK Vänersborg stod för en finfin insats i årets sista träningsmatch där man besegrade Vetlanda BK borta med 10-4. Sergej Lomanov stor segerorganisatör med sina fem poäng.

IFK Vänersborg kom till spel med i princip samma lag som mot Villa senast, med undantag för att Nikita Ivanov och Alexander Mayborn saknades. Mayborn som bekant avstängd, varför Nikita saknades är för undertecknad oklart för tillfället. Målet vaktades av Borvall och Johansson i varsin halvlek och Richard Wallin Kamperin fortsatte som libero med Bulatov som högerback, det byte som blev så lyckosamt i Lidköping senast.

Det var IFK som tog grepp om matchen och skapade mest inledningsvis, och tog också tidigt ledningen genom Joakim Hedqvist på hörna. Vetlanda vände dock på steken med två snabba mål, genom först Martin Landström och sedan Pontus Blomberg på kontring efter IFK-hörna. I övrigt hade Vetlanda svårt att skapa någonting mot ett kompakt och välspelande IFK-försvar, och istället kunde Olle Berglund servera Joakim Hedqvist till 2-2 som blev halvtidsresultatet.

Vetlanda rivstartade andra halvlek med att vaska fram en handfull hörnor och skott på mål på kort tid, men det var åt andra hållet som utdelningen kom genom Olle Berglund som petade i 2-3 tio minuter in i halvleken och kort därefter utökade Johan Koch till 2-4 efter att ha slagit in en retur på Sergej Lomanovs skott. En stund senare revs Lomanov ner och straff borde kanske utdömts, men domaren friade och istället kunde Vetlanda kontra in 3-4 genom Filip Bringe.

IFK slog relativt omgående tillbaka när Robin Lundqvist stod för en vacker genomåkning och satte 3-5 och därefter rullade det på för IFK som stack ifrån och punkterade matchen med fem mål på tio minuter, mycket genom en stark defensiv som gav bra omställningslägen. Joakim Hedqvist gjorde 3-6 på hörna, Löfstedt stack emellan med 4-6 för Vetlanda på hörna, innan Lomanov x 3 och Emil Viklund med matchens snyggaste mål satte matchens fyra sista baljor och fastslog slutresultatet till 4-10.

Överlag en väl genomförd match där IFK-spelarna och tränare Stefan Karlsson efter matchen var nöjda med insatsen och framförallt det defensiva spelet som börjar sitta mer och mer och som bäddade för flertalet mål denna kväll. Sergej Lomanov verkar också vara på gång att varva upp och var med sina tre mål och två assist matchens och IFK:s bästa poänggörare. Även Olle Berglund förtjänar ett omnämnande, från sin mittfältsposition stod 20-åringen för ett mål och två assist och sin bästa match i IFK-tröjan. Joakim Hedqvists målform håller också i sig och han står nu på 9 mål på fem träningsmatcher. Poängbäst under IFK:s försäsong hittills är föga förvånande Sergej Lomanov som på fyra matcher stått för 11 poäng (6 mål, 5 ass).

Härnäst väntar Svenska Cupen i Lidköping nästa helg för IFK Vänersborg, som lottats i en svår grupp med SAIK, Västerås och kvällens motståndare Vetlanda.