-
-

Svag andra halvlek sänkte Edsbyn
Erik Persson räddade en straff i andra halvlek men det räckte inte ikväll mot Hammarby.

Efter en klart godkänd första halvlek där Edsbyn stod för mycket av spelet så föll Edsbyns spel ihop i andra och Hammarby kunde rinna iväg till en rättvis 4-2 seger.

Det började dock segt i första halvlek för Edsbyn. De första 10 minutrarna ägde Hammarby fullständigt och det har de väl egentligen gjort i varje match hittils. Så Edsbyn måste lära sig att vara på tå direkt för ett Hammarby som får spela på en ledning, backa tillbaka och kontra är betydligt svårare att ha och göra med än ett Hammarby i underläge.

Efter de första tio så kom dock Edsbyn in i matchen och kvitterade Hammarbys 1-0 ledning ganska omgående. Edsbyn ägde nu matchbilden och hade flera lägen att ta ledningen men istället får Kalle Spjuth lite av en tillfällighet en chans inne i straffområdet och sätter förstås 2-1 som står sig halvleken ut.

Nu såg jag inte matchen men utav de rapporter jag fick samt det jag kunde utläsa av Helahälsinglands direktrapportering så var en Hammarbyledning i halvlek inte det som speglade matchbilden. Men vi vet alla att Hammarby är skickliga att kontra och är täta bakåt så gäller att ta vara på chanserna framåt och absolut inte göra några enkla misstag i defensiven för då smäller det helt enkelt.

Andra halvlek så tog Edsbyns krafter slut verkade det som för då var inte rapporterna någon ljuv musik i ens Edsbyöron. Hammarby dominerade kraftigt från start och kunde helt rättvist rinna iväg till en klar 4-1 ledning innan Edsbyn i ett sista dessperat försök att komma ikapp reducerar till 4-2. Edsbyn gör en bra första halvlek men den andra ska vi glömma direkt för den var bara grön och det är bara ett erkänna att Hammarby vinner helt rättvist denna match och tar därmed ledningen i semifinalserien med 2-1.

Nu åker vi tillbaka till Edsbyn för att minsann tvinga fram en femte och avgörande på Zinken till veckan. För nu finns det inte mycket att fundera på, det är vinna eller försvinna på lördag!