2018-12-22 16:00

Crawley Town - Carlisle
2 - 3

Uddlöst Edsbyn utklassade av vasst Sandviken
Edsbyn blev totalt avklädda mot Sandviken ikväll.

Uddlöst Edsbyn utklassade av vasst Sandviken

Årets första förlust i Dina Arena är ett faktum efter kvällens match mot kanske seriens formstarkaste lag Sandvikens AIK, klar förlust med 0-6.

Tycker framförallt att Edsbyn saknade en sak ikväll och det var beslutsamhet i det mesta man pysslade med på planen men framförallt i sitt anfalls spel. Spelarna tvekade och valde nästan alltid ett för invecklat alternativ och ibland så kändes det som om de inte valde något allternativ alls utan valde att vända hem. Alldeles för uddlösa i den sista tredjedelen av banan helt enkelt. Medans när Sandviken gick till anfall var det betydligt rakare och mer beslutsamt och det betalade också sig ju längre matchen led. Dessutom var de väldigt täta hemmåt och bjöd på väldigt lite, men de hann också alltid hem eftersom Edsbyn skulle vela vid var och varannat anfall hur de skulle göra. Rakare spel önskas och framförallt så ska Edsbyn skjuta betydligt mer än vad de gjorde ikväll för avsluten var minsann lätträknade ikväll.

Men det är bara att erkänna, idag mötte vi ett betydligt bättre lag och att Sandviken vann klart var inget att snacka om för de imponerade i allt de gjorde på planen egentligen. Tror även det är första gången sen arenan byggdes som Edsbyn inte gjorde ett enda mål i en hemmamatch.

Bara att glömma den här matchen för det finns inte mycket att ta med sig, möjligen så ska man försöka sno med sig något av Sandvikens konsekventa och beslutsamma spel för så som Sandviken agerar ikväll så har vi sett Edsbyn i sina bästa stunder.

Nicklas Persson2013-01-14 21:02:04
Author

Fler artiklar om Edsbyn