2019-08-17 16:00

Burton Albion - Rotherham
0 - 1

Usel defensiv sänkte Edsbyn.
Thomas Liw får allt lägga lite fokus på defensiven framför också och inte bara offensiven!

Usel defensiv sänkte Edsbyn.

Edsbyn fick ingen bra start på serien efter landslagsuppehållet utan föll hemma mot Villa med 8-10.

Edsbyn har släppt in minst mål i hela Elitserien iår och då kan man bli förvånad över att laget släpper in tio mål på hemmaplan mot Villa. Samtidigt kanske man inte ska bli allt för förvånad om man citerar tränare Thomas Liw från en interjvu med helahalsingland.se. "- Om vi tittar på vad vi tränar på så är det nästan bara offensiva övningar, vi gnuggar sällan defensiven. Det är att bli bättre när vi har boll som är viktigast. Det är svårare att bli riktigt bra offensivt och driva matcher än att spela bra defensivt. Ja det är ganska givet att det är svårare att vara kreativ än destruktiv och det är en god filosofi i grunden men samtidigt måste man förstås titta på vad man har för mostånd på andra sidan. Inget illa mot många lag i Elitserien men möter man ett lag som Villa som är vansinnigt starka offensivt så MÅSTE man lägga mer fokus på definsiven. Det gjorde inte Edsbyn ikväll och då åker de på en vansinnigt många mål i baken och många av dessa ser hemskt enkla ut men det är nästan enbart för att Villa är så pass skickliga i sin offensiv. Kraftig bakläxa till framförallt Edsbyns ledarstab efter den här matchen

För Villa var absolut inte bättre än Edsbyn i den här matchen men de vinner på individuell skicklighet och svagt försvarspel från Edsbyns sida. När man möter ett lag som Villa är det egentligen två spelare man behöver ha fokus på. Det är David Karlsson och Daniel Andersson och Edsbyn hade verkligen inte laggt något som helst fokus på dessa två spelare ikväll utan förlitade helt på sin egen offensiva förmåga och det straffade sig.

Vi har nu mött tre av de fyra toppkonkurrenterna och fått stryck i två av dom och i nästa match möter vi seriesuveränen och obesegrade Sandvikens AIK. Lägger vi inget fokus på defensiven eller på trion Edlund, Pettersson och Murhèn så kommer det garanterat straffa sig rejält. Vi måste kunna anpassa oss till motsåndet och i nästa match möter vi ett starkare lag än vad vi själva är och då går det inte bara att fokusera på sitt egna spel utan vi måste se till motståndarnas styrka och i Saik är det deras offensiv så fokus på defensiven i nästa match för offensiven den är redan riktigt bra.

 

Nicklas Persson2013-12-13 21:40:00
Author

Fler artiklar om Edsbyn