2019-02-05 20:45

Tranmere - Northampton
1 - 2

Usel insats på Sävstaås
Edling och gänget kom inte alls upp i nivå i årets annandagsderby.

Usel insats på Sävstaås

Inget snack om saken, Bollnäs gjorde sin grej igår betydligt bättre än Edsbyn och vann rättvist och klart med 7-3

Årets klart sämsta prestation kom igår under annandagsderbyt mot Bollnäs. Edsbyn saknade fart, struktur och spelide i mina ögon matchen igenom och förlorade mot ett Bollnäs som inte alls behövde imponera för att vinna enkelt.

Vet inte vad de tänkte när de gick in till den här matchen men de måste ha vetat hur giffarna skulle spela för det var ganska självklart att de skulle ligga väldigt lågt i sin defensiva position och sedan satsa på kontringar. Men hur som helst så klarade de inte av att låsa upp giffarna och det trots att laget under ganska långa stunder i första halvlek var två man mer på planen. Den frejdiga offensiven som man är van att se var som bortblåst och defensiven var ju rena rama hönsgården. Så fort giffarna kom förbi Edsbyns första höga press så fick de oceaner med isyta att spela på och detta har vi väl sett förrut också i ju för sig men då har offensiven fungerat så pass bra så att det har vägt upp en sämre defensiv.

Tyckte lite synd om Henrik Karlström där längst bak när han blev så pass utlämnad vid flera tillfällen i hans första "stora" match. Visst, han skulle ha tagit något av målen och framförallt det första som var ett frislag från säkert 30 m från Liukkonen men när defensiven är så pass dålig som den var igår blir det nästan bara svåra situationer för Henrik.

Är väl tur att det i slutändan faktiskt bara handlade om två poäng även om det givetvis svider nå oerhört att få stryk av giffarna. Nu hoppas jag verkligen att de snäpper upp sig till morgondagens match borta mot Sirius för spelar de som igår då blir det stryk även på Studenternas.

Nicklas Persson2012-12-27 11:06:28
Author

Fler artiklar om Edsbyn