Northampton - Swindon
1 - 1

Viktig seger mot starkt GAIS
Edlings klubba fortsatt het!

Det blev allt annat än en lätt match ikväll för Edsbyn när GAIS kom på besök, utan Göteborgarna stretade verkligen emot och var långa stunder av matchen väl så bra som Edsbyn och det krävdes två raka hörnmål i andra halvlek för Edsbyn att avgöra.

Första halvlek väldigt händelsefattig men GAIS startade klart bäst och stressade Edsbyn väldigt högt upp i banan så Edsbyn fick sällan bygga spel och de fick väldigt svårt att hitta någon rytm i sitt spel. GAIS skapade dock inte mycket trots deras höga press utan Edsbyn kom mer och mer in i spelet och 1-1 resultatet i halvtid får ses som rättvist, kanske med lite övertag GAIS faktist.

Andra halvlek och Edsbyn får en drömstart när Liw får öppet mål till 2-1 efter fint framspelad av Simon Jansson. Linjedomaren ville dock få det till att Liw sparkade in bollen men efter ganska villda protester så gick huvudomaren Hyvärinen in (hur han nu stavar sitt namn) och dömde mål. Tycker faktist domaren gjorde en bra match och den här domaren brukar låta spelet flyta på och blåser inte i onödan och det gillar jag. Visst fanns det tillfällen han kunde/borde ha blåst men jag ser hellre att de håller inne med blåsningarna än blåser för allt vilket vissa domare gärna gör.

Edsbyn ledning kom dock att inte hålla i sig särskilt länge utan GAIS kvitterade bara fem minuter senare och hur det gick till hade jag svårt att se men den gick i alla fall in bakom debuterande Erik Persson. Denne Erik Persson som annars stod för en strålande insats i hans riktiga Elitseriedebut. Tycker Erik visade upp ett stabilt målvaktspel där han fick göra någon riktigt snygg " tv " räddning, men framförallt släppte han väldigt få returer och det ger en trygghet till hela försvaret och han blev faktist utsedd till matchens lirare i Edsbyn. Jag hade kanske gett det priset till Daniel Välitalo som stod för många fina prestationer både offensiv och defensivt men jag unnar såklart Erik att få priset!

Det som kom att avgöra matchen var att Edsbyn orkade mer än GAIS (som bara gick på två avbytare) samt att hörnskyttet äntligen lossnade lite, först drog Felix Pherson in en hörnretur och till sist dunkade hete Jonas Edling in 4-2. Tycker Edling visar en fin glöd över hela planen utan att bli sådär överhet som han kan bli ibland.

Vinst alltså med 4-2 och nu är det tätt på given, nästa match är redan på måndag mot kanske seriens mest formstarka lag SAIK som dessutom nu är uppe på fjärde plats och jagar både oss och Villa. En oerhört svår match och även om Edsbyn vinner ikväll är inte laget sådär äckligt stabila som de kan vara så jag skulle nog hålla SAIK som små favoriter.