Spelarbetyg:  FC Sheriff Tiraspol – Manchester United
Ronaldo fick göra sitt första mål i årets säsong

Spelarbetyg: FC Sheriff Tiraspol – Manchester United

United städade av FC Sheriff Tiraspol i Moldavien. Två mål i första halvlek löste första vinsten i Europa League-gruppen i en händelsefattig match. Efter en längre måltorka fick Cristiano Ronaldo tillslut göra sitt första mål i året säsong.

Betygsskala:
1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


David de Gea: 5
En väldigt syssellös kväll för spanjoren som inte blir testad förrän en frispark i 88:de minuten. Stod rätt på frisparken och fick hålla sin tredje nolla.

Diogo Dalot: 5
Osäker stundtals i passningsspelet. Gav hemmalaget matchens första riktiga läge med en nonchalant passning rakt in i mitten. Kom in i matchen mer efter det och löste en straff för United i slutet av första halvlek.

Raphael Varane: 5
Moldovierna kom till halvchanser på sina kontringar men fransmannen var på plats. Var spelförande när Sheriff vara låga i defensiven och Varane hade bra bollfördelning. Säker i duellspelet som vanligt.

Lisandro Martinez (Ut: 90´) 5
Fick ha mycket boll likt sin mittbackskollega och visade upp bra passningsfötter. Femte vinsten i årets säsong som United tar när argentinaren och fransmannen startar i mittbackslåset. Ännu en stabil prestation rakt igenom.

Tyrell Malacia: 5
Halvskakig inledning där han kom fel in i situationerna och orsakade några slarviga frisparkar. Blir bättre med matchbilden med sin energi och nu har han cementerat sig som förstaval på vänsterbackspositionen.  

Scott McTominay (Ut: 46´): 5
Fortsätter att växa med Eriksen vid sin sida på mittfältet. Bra i duellspelet och behärskad i passningsspelet. Hans energi tillsammans med Eriksens spelintelligens är en fungerande kombination. If it ain´t broke, don´t fix it!  

Christian Eriksen: 6
Dansken förblir kugghjulet som får allt att fungera på mittfältet. Assisterar Sancho med en smart passning och var klockren i dagens match.  

Antony (Ut: 90´): 4
Flitig i det defensiva hemjobbet men knappt involverad i det offensiva spelet. Skapade inte mycket i 90 minuter men behöver fler minuter innan spelet sitter där. Finns mycket potential med honom på högeryttern men finns mer att begära. Precis godkänd.

Bruno Fernandes: 4
Relativt anonym anfallsmässigt men alltid löpvillig och visar ledaregenskaper. Får i nuläget jobba mycket i det tysta för laget. Borde ha gjort mål i början av andra halvlek men saknade skärpan när Koval gjorde en fotparad. Likt Antony, precis godkänd.

Jadon Sancho: 5
Högklassigt avslut på ett högklassigt anfall av United. Iskall i målområdet när han drar bollen med sig för att få mer tid och placerar skottet precis intill stolpen. Fick en boll rensad på linjen och kunde ha gjort två i första halvlek. Inte lika aktiv i andra halvlek när matchen var död.

Cristiano Ronaldo (Ut: 81´): 4
Borde ha fått med sig en straff i första halvlek när han blev nerknuffad i målområdet. Fick göra mål från elva meter senare. Spelmässigt sitter det inte helt för nummer sju då han forcerar för mycket i sina aktioner. Välbehövligt mål för Ronaldo som förhoppningsvis kan komma tillbaka i målformen igen.

Inhoppare

Casemiro (In: 46´): 4
Kom in i halvlek för McTominay och gör det som han förväntades att göra. Matchen kändes död när han byttes in och brassen skulle bara städa upp i andra halvlek. Blev lite nervigt i slutet när han orsakade en slarvig frispark precis utanför målområdet.

Luke Shaw (In: 70´): –
Byttes in för Dalot men flyttades ut till vänsterkanten och Malacia gick över som högerback. Välbehövliga minuter för engelsmannen men spelade för få minuter för att betygsättas.

Anthony Elanga (In: 81´): –
Spelade för lite för att betygsättas

Harry Maguire (In: 90´): –
Spelade för lite för att betygsättas

Alejandro Garnacho (In: 90´): –
Spelade för lite för att betygsättas

Vem var bäst i dagens vinst? Håller ni med betygen? Skriv era åsikter i kommentarsfältet. 

GGMU

Eric Länje2022-09-15 20:52:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham