Inför Yeovil - Walsall

The Saddlers åker för att möta Yeovil för första gången i liga sammanhang och det är tre poäng som gäller för Paul Mersons gäng.

Historik
Yeovil och Walsall har inte möts så många gånger genom åren. Endast fem matcher och det är endbart FA cupen som vi spelat mot Yeovil. Lördagens match blir alltså den första liga matchen mot Yeovil någonsin.
De fem matcher som spelats mellan lagen har slutat med två Yeovil segrar, två oavgjorda och endast en Walsall seger. Senaste två matcherna mot Yeovil var i FA Cupen 1991, första mötet på bortaplan blev det 1-1 och retur matchen den 27/11-1991 hemma på Bescot Stadium blev det en 1-0 förlust. De övriga mötena spelades på 1960- och 1930-talet och den senaste vinsten mot Yeovil kom den 15/12-1936. 

Skador och avstängningar 
Paul Smith har varit sjuk under veckan och kommer ej delta, Steve Staunton har forftarande känningar av en skadad hälsena, Daryl Taylor är knäskadad, Ian Roper avbröt reservlagsmatchen i onsdags med känningar av en skada i baksidan av låret. Julian Bennett är avstängd denna match

Taktik

Det kommer bli några ändringar i Walsalls laguppställning inför Lördagens match. Oakes är som vanligt självskriven i mål, i fyrbackslinjen tar Daniel Fox hand om vänsterbacks platsen de övriga försvarsspelarna förblir de samma som mot Swindon dvs, Craig Pead, Chris Westwood, Anthony Gerrard. På mitten får vi se 5 spelare och kommer troligtvis Paul Merson stiga åt sidan till förmån för Kris Taylor som spelade vänsterback förra matchen. Darren Wrack har visat mycket dålig form i inledningen av säsongen och möjligen får han börja på bänken. Mittfältet kan då formas på detta sättet, Wright, Standing, Osborn, K Taylor, Leitao och på topp blir det som vanligt Matty Fryatt. Jorge Leitao kommer spela på någon utav kanterna men vid anfall går han upp som en andra forward för att falla tillbaka lite i banan då man ej har bollen inom laget. 

Mitt tips
Både Walsall och Yeovil vann sina senaste matcher med 1-0. Jag satsar på en jämn match där Walsall drar det längsta strået och vinner med 2-1.

Trolig laguppställning 4-5-1
Oakes
Pead, Westwood, Gerrard, Fox
Leitao, Standing, Osborn, K Taylor, Wright
Fryatt

Pär Stener2005-09-09 13:05:00

Fler artiklar om Walsall