Inför Crystal Palace - Hull City

Peter Taylor åker med laget till London för att möta laget han en gång i tiden spelade för.

Det är med glädje Peter Taylor återvänder till sin gamla klubb där han på 142 matcher gjorde 39 mål. 
Han har uttryck att han alltit kommer ha hjärta för klubben, på samma sätt kommer alltid klubben komma ihåg sin offensivt farliga ytter.
Han tillhör en av Palace legender för sin spelstil av snabbhet och gifitiga vänster.
Men även som Manager i Hull får han fortsatt mycket beröm av bland annat Eagles nuvarande tränare, Iain Dowie;

"Peter Taylor done fantastically well with Hull, as I always knew he would."

Dowie forsätter att beröma Peter Taylor som en gång var trännare för Iain's bror Bob i klubben Hendon. Han påpekar att trots att han sköter allt väldigt proffsigt är han en man med stor humor, något som är väldigt viktigt när man ska leda en klubb till framgångar.
Dowie avslutar sitt berömande med att säga att Peter Taylor definitivt kommer vara med bland dem främsta kandidaterna till att ta över som förbundskapten för England.

Mycket vänligt sagt om Peter Taylor från Palace, samma sak om Palace från Taylor.
Men nu ställs dem alltså mot varandra. Båda klubbarna vill givetvis dra längsta stråt, ingen vänlighet kommer visas på Lördag, inte under matchen 90 minuter i alla fall.

Hull som haft problem med skador får ytterligare ett namn att skriva på listan. Craig Fagan har gjort illa ryggen och kommer med all sannorlikhet inte finnas med i truppen på Selhurst Park. Leon Cort som äntligen kommit  tillbaka från sin skada verkar ställas över, han också. Andledningen är att han inte har någon matchträning, vilket kommer behövas i en sån match som mot Palace.

Fagans skada kan bli nya inlånets, Chris Brown's, stora lycka. Brown kan mycket väl ta en plats direkt i startelvan. Han har kommit till klubben för att få speltid, något som Peter Taylor utlovat också.
Vi hoppas alla att han ska lyckas hitta målet och med sin vilja för det få med sig resten av laget.


Historiskt sett
Klubbarna har inte mött varandra på nästintill precis 8 år sedan. Senaste matchen spelades den 30 September 1997, då Eagles vann med 2-1 på hemmaplan.
Trots klubbarnas nuvarande status har faktiskt Hull ett visst övertag genom årens lopp.
På sammanlagt 36 matcher har Tigers vunnit 17 medan Palace stått som segrare vid 9 tillfällen. Den matimatiskt duktiga kan enkelt räkna ut att 10 matcher därmed slutat oavgjort. Man har även slagit Palace vid fler tillfällen på bortaplan än man förlorat.

Trots detta "övertag" kan man inte räkna med någon som helst hjälp av statistiken, det här kommer bli en av dom svåraste bortamatcherna denna säsong.


Tipset
Inget nederlag är ännu tippat denna säsong och så fortsätter jag.
2-2 med Burgess och nya Brown som målskyttar för City.


Trolig uppställning
Myhill - Edge, Coles, Delaney, Wiseman - Price, Woodhouse, Welsh, Elliott - Barmby, Brown

Andreas Knapp2005-09-09 13:26:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday