Inför Hull-Luton

Hull ställs inför sitt andra nykommlingsmöte när man inför TV-kamerorna möter fjolårets suverän Luton Town på KC Stadium.

Tränare Peter Taylor fick inför stundande möte mot Luton frågan hur han och laget ser på säsongsstarten. Han sa det alla tänkte, att vi spelat mycket bra stundtals men att vi inte haft något flyt med oss och att vi givetvis inte är nöjda med att ha plockat 9 poäng under dem 8 första matcherna i The Championship.

Flytet som Peter Taylor påpekar har verkligen inte infunnit sig för Hull's krigare. Man träffar målramen och har en otur med domslut som inte verkar vilja ge med sig. Något som även Taylor komenterar;

"I don't honestly think that we have had a great deal of luck at the start of the season.
We've been unlucky with some decisions, bad tackles have been missed against us and I think we've been unlucky to hit the woodwork so many times."

Lösningen? Orginellt nog svarar PT med att det bara är att köra vidare och tränar hårt så måste det släppa någon gång. Så länge man tror på sig själv återvänder alltid turen till en.

Om man haft lite otur i år var det raka motsatsen under fjolsäsongen. Allt man gjorde gick rätt och Stuart Elliott behövde bara röra vid bollen för att den skulle gå in. Detsamma kan man säga om motståndet undet Lördagen, Luton Town. Seriesegrarna var stundtals omänskliga och man vann dessutom serien med betryggande 12 poäng före tvåan Hull.

Luton har inlett spelet i The Championship mycket bra och ligger på en femte plats i tabellen med 14 poäng. Man är ännu obesegrade på hemmaplan och det är nog tur att det är Hull som är hemmalag i det här mötet.

Med publiken i ryggen finns en chans att Hull lämnar planen som segrare men Luton blir en svår nöt att knäcka.

Till klubbens stora gläde är dock både Craig Fagan och Mark Lynch tillbaka i full träning. Taylor tyckte båda spelarna såg bra ut på träningen under Torsdagen och bägge finns med i tankarna för spel. Troligtvis inleder dem dock matchen från bänken men jag tror absolut att chanserna för inhopp för framför allt Fagan är mycket stora.


Historiskt sett
Det sista mötet förra säsongen mellan lagen vanns av Luton på hemmaplan med 1-0. Målskytt var Brkovic som i den 89:e minuten nickade in segermålet.
Hemmamötet lagen imellan är mer av en match att lägga på minnet.
Hull tog en säker seger med resultatet 3-0 inför dryga 18.500 åskådare. 3-0 stod det redan efter 33 minuter när Elliott gjorde sitt andra mål i matchen. Den andra målskyttet var Delroy Facey. Målen gjordes i matchminuterna 11, 22 och 33 vilket blev något Tigerfansen höjde sina röster över. Man visade brösten och förklarade att The Tigers hade kunnat fortsätta göra mål var 11:e minut, om nu inte matchen redan varit avgjord och motståndet var så svagt. Med facit i hand hur tabellen slutade kan man konstatera att Hull gjorde en strålande insatts och att mötet den 23:e Oktober förra året troligen var en av Hull's bästa matcher under säsongen. Vi hoppas givetvis på något liknande idag, även om det är svårare att föreställa sig i år.


Tipset
Hull har haft svårt att göra mål under säsongsinledningen, vilket troligen också blir fallet mot Luton. Tipset skrivs till 1-1. Curtis Woodhouse har varit nära att bli målskytt flera matcher i rad, men nu hoppas vi att han har marginalerna med sig. Vi hoppas därmed att Curtis gör sitt första mål i Hulltröjan.


Trolig laguppställning
Myhill - Coles, Cort, Delaney, Edge - France, Welsh, Woodhouse, Elliott - Barmby, Brown

Andreas Knapp2005-09-17 10:56:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday