Inför Hull-Millwall

Efter endast en vinst på fem försök hemma på KC Stadium är det dags för The Tigers att ta den andra. Med andra ord, dags att ge den trogna hemmapubliken något att glädjas över.

Efter vinsten hemma mot Brighton i den fjärde omgågen (2-0) har det varit en oavgjord och två raka förluster på KC Stadium, något laget givetvis inte är nöjda över. Man hade nog trott att majoriteten av de poäng som skulle plockas, skulle plockas just på hemmaplan. Efter 11 spelade matcher, 5 hemma och 6 borta har man fördelat poängen relativt jämt. 

På bortaplan har man tagit 7 poäng jämnfört med dem 5 poäng man tagit på hemmaplan. Fler poäng på bortaplan med andra ord. Då har man ju som redan poängterat spelat en mer match på bortaplan.

Men vi kan konstatera att 5 poäng på lika många matcher är för dåligt. Laget hänger ändå med ganska bra i The Championship, men som Hullsupporter är man inte nöjd med hemmaresultaten. Laget ligger trots det på en 15:e placering men har endast tre poäng ner till nedflyttningsplats. Trenden med de dåliga resultaten hemma ska brytas, och det helst nu, mot Millwall.

Millwall ligger på en av de ovannämnda nedflyttningsplatserna med 9 poäng. Laget hade en fruktansvärd säsongsupptakt med endast 1 (!) poäng på dem 7 första matcherna. Laget har efter det dock vaknat till ordentligt och har efter mardrömmen inte förlorat på dem 5 senaste matcherna. Man har 3 segrar och 2 oavgjorda. Alla tre segrar har kommit på bortaplan, något som känns lite oroväckande.


Historiskt sett
Lagen har inte spelat mot varandra sedan säsongen 1990/91. Båda mötena slutade oavgjort (1-1 och 3-3).
Genom åren har lagen mötts 50 gånger. Reslutaten har varit jämt spridda, 19 segrar för Hull, 17 för Millwall och 14 oavgjorda.


Tipset
Millwall har efter sin katastrofala start ryckt upp sig markant, inte minst på bortaplan.
Optimismen och hjärtat säger ändå sitt. Dags för seger hemma på KC! 2-1 Tigers.
Lånet från Sunderland Chris Brown har ännu inte producerat, trots att han ständigt fått chansen från start. Gör han mål nu möjligen? Jag hoppas det. Tillsammans med France blir han målskytt under Fredagskvällen.


Trolig laguppställning 
Myhill - Edge, Cort, Wiseman, Delaney - France, Welsh,  Woodhouse, Elliott - Fagan, Brown 

Andreas Knapp2005-09-29 22:20:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday