Inför Southampton-Hull

Laget gör en riktigt lång resa efter landslagsuppehållet och reser ända till Southamtons sydliga breddgrader.

Förhoppningsvis kom speluppehållet väldigt lägligt för Hull, som endast tagit 1 vinst på dem 7 senaste matcherna. Laget har jobbat hårt under tiden för att inpränta framförallt självförtroende hos spelarna. Motståndet kunde dock vara lättare, Southampton borta är inget drömmotstånd, men får istället ses som en riktig värdemätare. 

Southampton ligger just utanför en playoff-plats på en 8:e plats med 17 poäng. Laget har omedvetet och ofrivilligt en förkärlek för oavgjorda resultat. Laget har inte mindre än 8 oavgjorda matcher av 12 spelade. 7 av dessa har kommit i de 8 senaste matcherna (den åttonde förlorade man). Man kan enkelt räkna ut efter tabellplaceringen att laget började säsongen mycket bra för att sedan få en jobbig svacka. Räkna med att laget tänker göra allt för att ändra på detta.

Inga större nyheter att rapportera om City, förutom att det pratas mycket om att Ben Burgess kanske äntligen kan få en start i förstaelvan. Ben som lidigt länge av en efterhängsen skada har lyckats göra två mål ändå under säsongen. Återstår att se om Peter Taylor vågar spela BigBen från start.


Historiskt sett
Southampton borta är inget drömmotstånd för Hull, även om lagen inte möts sedan säsongen 1984/85. På 22 bortamöten har man bara lyckats vinna 3. Laget har dock aldrig spelat på St. Marys förut, vilket vi får hoppas blir en nystart på något bra. 
Sammanlagt har lagen mötts 45 gånger. 17 segrar för Saints, 15 för Hull.


Tipset
Tänkte slänga in första förlusttipset under Hull's tid på SF, men efter att ha sett Saints oavgjorda facit hoppas jag på en poäng. 1-1, målsnålt givetvis. Hull som inte lyckats göra mer än 9 mål under säsongen måste lyckas stänga igen bakåt om det ska bli några poäng för Tigrarna. Målskytt; Leon Cort.


Trolig laguppställning 
Myhill - Edge, Cort, Wiseman, Delaney - France, Welsh, Woodhouse, Elliott - Fagan, Burgess

Andreas Knapp2005-10-14 20:30:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday