Inför Hull-Reading

Hull har forsatt svårt att vinna på KC Stadium, och inte blir det lättare när motståndet är tabelltvåan Reading.

Hull står som värd för Tisdagskvällens match, och man behöver en vinst för att verkligen ta ett ordentligt kliv i rätt riktning, som en uppföljare på 1-1 senast mot Southampton. Dessvärre kunde utgångsläget varit ljusare då man möter starka Reading.

Rading har ett imponernade bortafacit då man är oslagna på dem 6 senaste matcherna. 3 vinster och 3 oavgjorda. Laget har gjort 7 mål på dessa matcher, vilket kanske inte låter något vidare imponernade, men då ska man veta att laget endast släppt in ett enda.

Reading ligger som sagt på en andraplats i serien med 30 poäng på 13 matcher vilket ger ett poängsnitt på ungefär 2,3 poäng per match. Hull som ligger på en 17 plats i tabellen har ett snitt på nästan exakt 1 poäng per match. 1 poäng ikväll känns nästintill orealistiskt och alla Tigrar skulle vara nöjda på sin väg hem om detta kunde bli verklighet.


Historiskt sett
Hull och Reding har inte möts på över ett årtionde, med senaste möte i Mars 1994. Då bortavann Reading med 2-1. På lagens 41 möten har Reading vunnit 16, Hull 12 och 13 har slutat oavgjort. Reading har dessutom ett litet övertag på bortaplan, något man trots utgångsläget inför matchen får försöka förbättra.


Tipset
I ett möte likt detta går det knappt att önska sig en poäng, inte ens i det tysta för sig själv. Därför tippar jag en 0-2 seger för bortalaget.


Trolig laguppställning
Myhill - Cort, Dawson, Lynch, Delaney - Welsh, Woodhouse, Barmby, France - Fagan, Brown

Andreas Knapp2005-10-18 18:05:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday