Hull-Derby 2-1

City tog sin första hemmaseger på över två månader då man slog Derby på KC med 2-1. Lagets två "Stuartar" blev matchvinnare.

Inför matchen blev många förvånade över att en av lagets största stjärnor, spelande ledgenden Nick Barmby, inte fanns med i startelvan. Anledningen var inte skada eller dylikt, utan Peter Taylor ansåg att Nicky inte var värd en plats på planen. Barmby gick efter matchen ut med att han givetvis var besviken över att inte ta en plats men, som vi alla redan visste, är Barmby proffslig som få och deklarerade att han förstår Taylor och tänker gneta vidare för att förtjäna nytt förtroende. Så trots att Barmby ställdes utanför laget finns det ingen anledning för oro för supportrarna. Skönt.

City började matchen bra och Ben Burgess, som fick förtroende från start istället för Fagan, hade en nick som räddades på mållinjen innan öppningsmålet för hemmalaget kom. Woodhouse bröt starkt och spelade bollen till France till höger. France hittade fram till Brown som slog bollen tvärs över straffområdet till en rusande Stuart Elliott som med ett tillslag satte bollen otagbart till vänster om Poole i Derbymålet. 1-0 till hemmalaget redan i den 11:e matchminuten.

Nu vaknade Derby till liv och var väldigt nära att kvittera strax innan halvtid. Endast ribban stod ivägen för Stern John's skott.

Samme John nätade åtta minuter in i andra halvlek. Turligt nog dömdes målet bort p.g.a. att Stern använde otillåtna medel mot Delaney i den avgörande situationen. Tilläggas bör att målet mycket tveksamt blev bortdömt, inga större protester hade förekommit om målet godkännts. Hull skulle visa sig ha marginalerna på sin sida vid ytterligare tillfällen, utöver redan nämnda ribbskottet och Stern John's bortdömda mål.

Derby skulle dock utjämna strax därefter då Leon Cort fick Seth Johnson på fall i straffområdet i den 55:e minuten. Idiakez satter säkert straffen högt medan Myhill chansade åt sitt högra håll. 1-1 på KC.

Efter kvitteringen såg det ut som matchen endast kunde sluta med bortavinst då Derby forcerade för ett andra mål. Istället fick Hull straff efter att Brown blivit nerdragen då Derby slarvat i försvaret. Stuart Green satte säkert 2-1 i den 84:e minuten.

Bara minuten efter hade Hull återigen tur då ännu ett Derbymål dömdes bort. Denna gång var det Davies som gruffade på Cort innan han nickade in bollen. Davies åkte sedemera ut efter sin andra varning, detta andra p.g.a hans protester mot domslutet.

Matchens sista kvar präglades av varningar från domare Hall, då han visade hela 8 kort. 6 av dessa kom till och med under dem 7 sista minuterna. Totalt delades det ut inte mindre än 11 varningar varav 8 var för osportsligt uppträdande. Lika många drabbade bortalaget, som med viss rätt visade sitt misstycke mot domaren efter matchen.

Det viktiga var dock att Hull gick segrande ur striden. Lagets andra hemmaseger för säsongen var ett faktum, och den positiva trenden håller i sig.