Norwich City-QPR 1-0 (0-0)

Uddamålsförlusterna går Gregory på nerverna - inställningen i Rangers måste bli bättre!

Rangers gick på ytterligare en mina innan nyåret då man kammade noll borta på Carrow Road mot Norwich. De tvärrandiga höll jämna steg med kanariefåglarna men kunde ändå inte stoppa Dion Dublin från att avgöra med matchens enda mål efter 69 minuters spel.

John Gregory mönstrade den vanliga 4-4-2-formationen och gav Kevin Gallen, Steve Lomas och Ray Jones chansen från start. Den sistnämnde är ryktenas man nuförtiden, det sägs att Sheffield United kastat lystna blickar på den lovande anfallaren och ”Silly Season” lär väl avgöra Jones vara eller icke vara i QPR.

Norwich skapade matchens första riktiga farlighet då Dion Dublin nickade fram bollen till gamle bekantingen Robert Earnshaw (vem minns inte Earnshaw då han spelade i Cardiff?) men linjemannen hade då som tur var redan höjt sin flagga för offside. QPR fick dock mer och mer att säga till om, först sköt Rowlands tätt utanför varpå samme ”Rowly” slog ett inlägg som Furlong nickade, dock rätt på Norwichmålvakten Gallacher. Lee Cook var framme och högg på returen men avslutningen höll inte tillräckligt hög kvalitet tyvärr. Även Mauro Milanese hade en bra chans i mitten av halvleken efter att ha kombinerat fint med Lee Cook, skottet gick dock över.

Earnshaw höll sig återigen framme efter 37 minuters spel och tvingade Royce till en fin räddning, QPR drabbades dock tyvärr av en riktig jobspost i slutet av halvleken då Rowlands skadades och fick ersättas av Nicky Ward. Regnet började nu falla över Carrow Road och det blev allt svårare för spelarna att hitta rätt med passningarna. QPR inledde optimistiskt i den andra halvleken, Lomas hade en fin möjlighet då han sköt från ca 20 meters håll men som så många gånger tidigare så var skottet alltför dåligt riktat.

I mitten av halvleken tog Rangers ledningen, tyvärr så var det en vek rensning från Damion Stewart som låg bakom målet. Bollen hamnade hos Earnshaw som skickade fram den till Dublin som bara kunde sätta foten till, 1-0 till Norwich!

John Gregory försökte få till mer kraft framåt genom att sätta in Dexter Blackstock istället för Gallen och samtidigt gå över till en 4-3-3-formation men QPR skapade trots detta inte mycket av värde, istället kunde det ha blivit 2-0 mot slutet då Earnshaw kom fri med Royce, Stewart visade nu sina kvaliteter som försvarsspelare och räddade Rangers med en perfekt glidtackling, tyvärr så var det dock för lite tid kvar av matchen för att QPR skulle hinna kontraslå.

Då Hull vann sin match så har Rangers nu bara 3 poäng tillgodo på kölagen under strecket och oron tilltar i W12. John Gregory var missnöjd med en, enligt honom, dålig inställning från spelarnas sida. ”Vi förlorar med uddamålet igen och det har varit samma visa sen jag kom hit” menade JG som hyllade Steve Lomas för hans inställning i matchen. ”Steve visar en inställning som fler i laget borde ta efter, han var outstanding idag men alltför många andra i laget svek”

Det täta matchandet i jul- och nyårshelgerna gör att det är dags för en ny drabbning igen redan på nyårsdagen då QPR drabbar samman med sensationslaget Colchester hemma på Loftus Road, 3 poäng är ett måste för att vi snart inte skall vara riktigt illa ute i botten av tabellen.