QPR-Colchester 1-0 (1-0)

Bra inledning på det nya året för Rangers men Silly Season oroar.

QPR började det nya året på bästa sätt då man besegrade Colchester hemma på Loftus Road med 1-0, målet insparkat av Ray Jones i slutet av den första halvleken. Enligt rapporterna så var de tvärrandigas seger helt i sin ordning och kunde ha varit något mål större, Rangers hade bl a skott i stolpen samt många andra fina chanser.

John Gregory, som ju varit missnöjd med inställningen i laget på sistone valde att göra tre förändringar jämfört med den uppställning som förlorade med uddamålet på Carrow Road. Martin Rowlands skadade ju sig under den matchen medan Milanese och Furlong nu petats, in kom istället Pat Kanyuka, Nick Ward och Dexter Blackstock från start. I Colchester kände publiken igen Jamie Cureton, f d Swedish Hoops-sponsrad anfallare som fått en nytändning i nyuppflyttade U:s samt Kevin McLeod.

Just McLeod grävde fram bollen efter 8 minuter och skapade matchens första chans, inlägget nåddes dock inte av någon Colchester-spelare. Lee Cook var som vanligt pigg i hemmalaget och tog med Greg Halford på en åktur innan han sköt mot Colchester-målet, U:s målvakt Gerken var dock med på noterna. ”Cookie” visade hela tiden sin betydelse för laget och hans passning i mitten av halvleken nådde sånär fram till anfallarna Jones och Blackstock men det saknades några centimetrar…

Richard Garcia hade en fin möjlighet för gästerna efter ca halvtimmen spelad då hans skott strök målramen men i övrigt så var det Rangers som skapade det mesta och i den 36:e minuten tog man också ledningen. Cook serverade en perfekt crossboll till Jones som nickade bollen bakom Gerken till 1-0, ett vackert och i det läget välförtjänt mål!

Jamie Cureton låg bakom några chanser mot slutet av halvleken, först sköt han på volley mitt framför QPR-målet men Kanyuka kunde blockera bollbanan. När Colchesters Chris Barker slog ett bra inlägg så var Cureton en av de som fiskade framför målet men varken han eller Garcia nådde bollen och halvtidsresultatet kunde skrivas 1-0 till QPR.

Halvlek nummer två hade knappt hunnit starta förrän QPR:s australiensare Nick Ward hade ett gyllene läge att dubbla Rangers ledning. Han nöp till på volley och Gerken kunde med nöd och näppe tippa bollen upp i den egna ribban och ut, där var det mycket nära 2-0 till Rangers!

Det var mycket tvärrandigt i halvlekens inledning och Dexter Blackstock var en av de som skapade mest, hans samspel med Cook fungerade utmärkt och Gerken i Colchestermålet fick verkligen jobba hårt denna eftermiddag. Ray Jones var dock den bästa i QPR och man oroas över ryktena kring honom och Sheffield United, hoppas Rangers kan behålla den lovande anfallaren åtminstone säsongen ut.

Shabazz Baidoo kom in efter 59 minuters spel medan Furlong ersatte en slutkörd Jones med kvarten kvar, Colchester skapade en bra möjlighet mot slutet då inbytte Jackson dock nickade utanför, QPR och ständigt unge Furlong fick dock sista ordet med ett par vassa målchanser mot slutet som dock duktige Gerken parerade.

Blytunga tre poäng för Rangers, speciellt då övriga bottenlag, Barnsley undantaget, vann men det gäller att inte slappna av utan att fortsätta att kämpa i varje match. Jones och Cook var outstanding i denna match och man känner oron stiga inför kommande Silly Season, får vi behålla båda eller åtminstone någon av dem? Personligen hoppas jag att klubben gör allt vad som står i deras makt för att behålla ”Cookie”, han ligger bakom det mesta av våra farligheter och kan vara skillnaden mellan nytt kontrakt och en förödande degradering. Den finske mittbacken Timoska sägs vara på ingång och förhoppningsvis kan vi även värva en anfallare också, tappar vi Cook och/eller Jones så kommer såklart saken i ett annat läge men då har vi också lite pengar att spendera på spelare.

På lördag är det dags för FA-cupspel för Rangers, Luton står för motståndet, QPR säger sig satsa på cupen detta år, f’n trot! En vinst på lördag kan ju i alla fall öppna upp möjligheten till en inkomstbringande hemmamatch mot typ Chelsea, Arsenal eller varför inte Henke Larssons Manchester United?

Uuuuu Rrrrrs! 

---

Så spelade lagen:
QPR:
Royce
Bignot-Stewart-Kanyuka-Mancienne
Cook-Lomas-Gallen-Ward (Baidoo 59)
Jones (Furlong 76)-Blackstock

Colchester:
Gerken
Halford-Baldwin (Guy 85)-Brown-Barker
Garcia-Watson-Izzet-McLeod (Jackson 62)
Cureton-Iwelumo

Mål:
QPR:
Jones (36)

Varningar:
QPR:
Lomas

Colchester:
Inga

Domare: Walton

Publik: 11.319 (på Loftus Road)

Fredrik Montgomery2007-01-02 09:13:00
Author

Fler artiklar om QPR