Inför QPR-Luton Town

FA-cupdax för de tvärrandiga, kan man ta första segern sedan 2001?

QPR går in i FA-cupen med högburet huvud efter 1-0 hemma mot Colchester på nyårsdagen, en titt i historiken visar dock att Rangers cupfacit under 2000-talet inte är något att hänga i den snart utkastade julgranen. Faktum är att den senaste viktorian i den finaste cupen kom mot just lördagens motståndare Luton Town, 2-1 till de tvärrandiga då lagen möttes den 17 januari 2001.

Vi befinner oss mitt in i brinnande ”Silly Season” och QPR har redan gjort sin första värvning, 27-årige finnen Sampsa Timoska anslöt till truppen i veckan och han kan faktiskt få debutera med ett inhopp i morgondagens match. I övrigt så går det rykten kring Lee Cook och Ray Jones, den senare lär vara igång med kontraktsförhandlingar med QPR om en förlängning medan ”Cookie” fortfarande är ”hot stuff” bland storklubbarna. Manchester City och Tottenham sägs båda ha lagt varsitt 2-miljonersbud på ”Cookie” som dock båda skall ha blivit förkastade av Rangers.

QPR slog Luton på Kenilworth Road i höstas, en match som mest blev ihågkommen för Mike Newells utbrott mot den kvinnliga linjedomare som dömde bort hemmalagets mål. Newell bötesstraffades för tilltaget och i lördagens match är samtliga domare av manligt kön, kanske tur det.. Luton har för övrigt gått trögt i år och parkerar just nu precis ovanför Rangers i ligan, formmässigt blandar man och ger, julhelgen gav en 1-4-torsk borta mot Colchester men därefter har man kryssat mot topplagen Cardiff och Birmingham, speciellt 2-2 mot ”Brum” är ett imponerande resultat. Mike Newell har en hel del problem i spelartruppen, Markus Heikkinen är borta på grund av skada, David Bell är avstängd medan Kevin Foley, Chris Coyne, Lewis Emanuel samt gamle QPR:aren Richard Langley alla testas sent innan match.

Frågan är hur mycket QPR satsar på cupen, med tanke på tidigare misslyckanden samt det utsatta läget i ligan så borde man kanske ligga lågt men John Gregory har klart deklarerat att han ser cupen som viktig och att laget skall matchas därefter. Jag tror inte att Timoska får chansen från start, backlinjen lär bestå av Bignot, Stewart, Mancienne samt Kanyuka, även om den sistnämnda inte verkade ha gjort en särskilt vass insats mot Colchester, åtminstone inte enligt Swedish Hoops utsände. Rowlands och Bircham är båda återigen spelbara och att Rowlands samt Cook får börja på kanterna är nog ingen vild gissning, inte heller att Lomas och Smith, som nu påbörjar en ny låneperiod i Rangers besätter innermittfältsplatserna. Dexter Blackstock och Ray Jones är mitt val framåt och förhoppningsvis räcker detta lag för att sätta Luton på plats och ta QPR vidare till nästa omgång. Rangersförsvararna bör dock hålla ett extra öga på Rowan Vine, Lutonanfallaren har gjort hela 13 mål hittills under säsongen varav 12 i ligaspelet. ”Hatters” sålde för övrigt yttern Carlos Edwards till Sunderland för 1,4 M £ i veckan.

Det blir ingen lätt match på lördag men efter ett antal pinsamma cupexits för Rangers så tror jag att på en vändning nu, inte minst då vi möter Luton som var det senaste lag vi lyckades betvinga i FA-cupen. Ett avancemang och ett hemmamöte med Arsenal kan vara den försenade julklapp som tomten gärna får komma med på trettondagsafton! 

---

Tippade startuppställningar:
QPR:
Royce
Bignot-Stewart-Mancienne-Kanyuka
Rowlands-Lomas-Smith-Cook
Blackstock-Jones

Luton Town:
Beresford
Foley-Barnett-Coyne-Emanual
Robinson-Keane-Langley-Brkovic
Vine-Boyd

Fredrik Montgomery2007-01-05 14:07:00
Author

Fler artiklar om QPR