QPR U18-Northampton U18 6-3

Juniorerna hänger med i tabelltoppen.

Dessutom: Flyttad reservlagsmatch.

Joe Gallens U18-lag inledde året med att hemmabesegra ett ungt Northampton med 6-3 i en svängig match på ett blåsigt och regndränkt Harlington.

Joe Gallen hade de flesta ordinarie spelarna till sitt förfogande. Dock saknades Harry Smart på grund av skada och inte heller Ricky Sappleton återfanns i laguppställningen.

Rangers rivstartade med ett mål redan i tredje minuten då James Folkes sprang i från bortaförsvaret och slog in 1-0.

QPR fortsatte att föra spelet och yttrarna Romone Rose och Chris Arthur låg bakom ett antal farligheter. Rangers andra mål kom efter knappt tjugo minuter då en nick från backen Aaron Goode ändrade riktning på en Northampton-försvarare och gick i mål.

Gästerna var dock snabbt tillbaka i matchen då man gjorde mål på sitt första anfall, tre minuter senare.

Fem minuter innan paus kom Rangers tredje mål då Matt O'Connell slog in en hörna från Danny Maguire, men bara minuten senare reducerade Northampton igen. Ett inlägg från högerkanten täcktes av Andrew Howell, men bollen hamnade hos en motståndare som fick fullträff på volley från straffområdesgränsen och ställningen i paus var 3-2 till QPR.

Rangers fortsatte att föra spelet i andra halvlek och man skapade flera chanser. Bland annat hade man ett skott i ribbans underkant.

Engelske U16-landslagsmannen Dean Parrett ersatte Rose tio minuter in på andra halvlek och intog en central mittfältsroll medan Billy Coyne flyttades ut som högerytter.

Dagens mest positiva händelse kom tjugo minuter in på halvleken då Keiron St. Aimee gjorde comeback efter närmare ett år på skadelistan. St. Aimee ersatte James Folkes i anfallet.

Med dryga tjugo minuter kvar att spela såg Rangers ut att ha avgjort matchen då Andrew Howell snyggt mötte en hörna från Maguire med en kraftfull nick som Northamptons målvakt var chanslös på.

Gästerna gav dock inte upp och med tolv minuter kvar att spela hade man reducerat igen. Ett långskott i vätan ställde till problem för Reece Crowther i Rangers mål och ett stillastående försvar kunde bara se på när en Northampton-spelare slog returen i mål.

Ett par minuter senare avgjordes dock matchen definitivt då en dålig inspark snappades upp av Rangers och bollen hamnade hos en fri Danny Maguire som slog in Rangers femte mål för dagen.

Northampton var nu ett slaget lag och ett par minuter senare fastställde Matt O'Brien slutresultatet till 6-3 då han fick på ett otagbart skott från tjugotalet meter.

En tremålsseger är aldrig fel, men QPR kunde avgjort matchen tidigare mmot ett ungt Northampton som trots förlusten fick godkänt av sin coach Sean Parrish.

Målskyttar:
QPR:
James Folkes, självmål. Matt O'Brien (2), Andrew Howell, Danny Maguire
Northampton: Jamie Arlick (2), Sam Maude

QPR: Reece Crowther - Aaron Goode, Josh Ford, Andrew Howell, Lee Brown - Romone Rose(Dean Parrett 55), Billy Coyne, Matt O'Brien, Chris Arthur - James Folkes (Keiron St. Aimie 65), Danny Maguire. Ej använda avbytare: Liam O'Brien (mv), Matt O'Connell

Resultatet innebär att QPR fortfarande ligger tvåa i tabellen. Man har samma poäng som ledande Colchester, men ett mål sämre i målskillnad.

På lördag ställs Rangers mot lokalrivalerna Brentford hemma på Harlington. Brentford ligger åtta av de tolv lagen i tabellen, men det brukar alltid vara jämna matcher lagen emellan.

---

Reservlagets hemmamatch mot Wycombe, som skulle spelats den 23 januari har flyttats till den 3 april då Wycombe spelar semifinal i Carling Cup på det datum då matchen skulle ha spelats.