QPR tappade allt i slutet mot Hull

Rangers var på väg mot 3 viktiga poäng i bottenmötet mot Hull då allt rasade under matchens sista 5 minuter.

Mörkret sänker sig över W12 efter att QPR klantat bort alla tre poängen i slutet av matchen mot Hull. Detta var matchen som inte fick förloras och det sätt som Rangers tappar allt under de sista minuterna är oförlåtligt, bedrövligt och rent ut sagt värdelöst. Att lägga sig på en extremdefensiv under den andra halvleken och att låta hela laget backa hem i knät på Simon Royce är detsamma som att gräva sin egen grav när man inte har det material som krävs för att klara en sådan taktik och detta misstag får manager John Gregory helt ta på sig. Beslutet att ersätta "grovarbetaren" Marc Bircham med unge men ack så tunne Shabazz Baidoo när vi behövde spela "grisfotboll" var också huvudlöst och bidrog till hur matchen slutade. Istället för att ha 7 sköna poäng ner till det negativa strecket så har QPR nu bara 4 pinnar till sin fördel och detta försprång kan i ett nafs vara uppätet. Att Rangers berövades en straff i slutet och därefter fick Lee Cook utvisad då denne protesterade mot domslutet är inget att skylla på, Mr Gregory, det är ditt beslut att backa hem för tidigt som kostade oss alla poängen på KC Stadium!

QPR-managern valde den väntade backlinjen med Kanyuka, Stewart, Mancienne och Bignot framför Royce i målet, på mitten fick Marc Bircham göra comeback där han tog plats tillsammans med Smith, Lomas och Cook. På topp fick Dexter Blackstock och Ray Jones chansen från start, det finska nyförvärvet Timoska fick börja på bänken.

Båda lagen inledde nervöst och Bircham kapade direkt Hulls Marney med frispark som följd. Lagen spelade avvaktande till en början men Rangers hade det mesta av spelet. Hull gör ett mål som dock blir bortdömt för offside och även Michael Dawson i hemmalaget missar grovt nära mål. I början av halvleken får Marcus Bignot en rejäl smäll som han först verkat återhämta sig ifrån men han tvingas ändå lämna planen 10 minuter senare och in kommer Sampsa Timoska, QPR:s senaste nyförvärv. Tyvärr så funkade inte finnen särskilt bra på vänsterbackspositionen, hoppas att han blir bättre som mittback annars har Rangers gjort ännu ett misslyckat nyförvärv.

På övertid av den första halvleken tog Rangers ledningen. Lee Cook tog sig förbi Sam Ricketts och slog ett inlägg som Hulls målvakt Myhill försökte nå, kraftigt uppvaktad av Ray Jones tappade han dock bollen som landade framför Blackstock som inte gjorde något misstag, 1-0 till Rangers!

Hull kom ut som de retade tigrar de ju är efter pausvilan och domare Miller började nu också tappa kontrollen över matchen, de gula korten haglade och båda lagen drabbades lika illa av domarens kortviftande. QPR trycktes nu bakåt i banan och förmådde inte hålla emot utan det mesta av spelet förlades i lagets försvarszon. Nick Forster var ett ständigt orosmoment och Pat Kanyuka hade allt sjå i värden att hålla honom från det farliga området.

Efter att nämnde Kanyuka hade fällt Forster så fick Hull frispark i farligt läge. Dean Marney skruvade bollen förbi Royce men bollen träffade stolpen och Mancienne kunde rensa i panik. Kanyuka fick helt enkelt inget grepp på Marney, den sistnämnda slog minuter senare en hörna som Dawson nickade i ribban och Hull var nu mycket nära en kvittering.

Med 10 minuter kvar ersatte Hulls manager Brown David Livermore med Stuart Elliott och detta byte skulle bli ödesdigert för Rangers. 5 minuter före full tid fick Parkin i hemmalaget bollen, spelade fram den till Marney som såg Elliott komma i mitten, passningen blev perfekt och Elliot sköt enkelt 1-1 bakom en chanslös Simon Royce.

Självklart gör Hull också 2-1 i matchen, skulle bara fattas annat.. Efter 9 resultatlösa hörnor så omsätter man tillslut den 10:e, Marney slår hörnan som Elliott nickar i mål och Hull vinner matchen.

Gregorys val att byta in Shabazz Baidoo istället för Marc Bircham i mitten av halvleken var huvudlöst, utan Bircham så blev Lomas för ensam som ”spelförstörande” mittfältare, Baidoo är en offensiv spelare men en sådan hade vi inte behov av i det läget vi befann oss då, med ett Hull som satsade allt framåt. Domarens insats kan givetvis diskuteras och klagas på och visst skulle Rangers ha haft en straff i slutet men detta ursäktar ändå inte QPR:s totala sammanbrott i matchen. Pat Kanyuka må vara en lovande spelare men Dean Marney fick han aldrig grepp på och nämde Marney låg ju också bakom båda målen, låt vara att det andra kom till efter en hörna.

Nu väntar tuffa tider på Loftus Road, att tro att Leeds skall åka ut låter inte rimligt så Hull, Southend och Barnsley samt möjligen Luton är nog de lag vi måste hålla bakom oss för att katastrofen inte skall vara ett faktum framme i maj. Laget måste helt enkelt ta sig samman och plocka de 16-18 poäng som behövs ytterligare för att vara på säker mark och vi kan gärna börja redan på lördag så Southampton väntar hemma. En seger i cupen på tisdag vore dock en hygglig revansch för debaclet i Hull, Blackburn hemma i nästa omgång i FA-cupen borde väl locka om något?