Inför QPR-Southampton

Kan Dexter Blackstock hjälpa QPR att ta poäng mot sin förra klubb?

QPR är i ett läge i tabellen där varje match och varje poäng är livsviktig för att ta sig upp ur nedflyttningsträsket. Lördagens motståndare Southampton är också i behov av poäng för att hänga med – i kampen om en plats i höstens Premier League.

John Gregory får klara sig utan Lee Cook, som är avstängd efter utvisningen mot Hull. Cook skulle ha varit avstängd mot Luton i tisdags, men då matchen som bekant blev uppskjuten flyttas avstängningen fram till nästa match. Eventuellt saknas även Marcus Bignot som skadade sig i den första halvleken mot Hull. Klart sedan tidigare är att Gareth Ainsworth och Martin Rowlands inte kan spela och detta innebär att det ser väldigt tunt ut på vänsterkanten.

I backlinjen kommer vi troligen att få se Michael Mancienne och Damion Stewart i mitten medan Zesh Rehman och Pat Kanyuka förmodligen slåss om platsen som högerback. Kan inte Bignot spela så tas hans plats med största säkerhet av Mauro Milanese. Även nyförvärvet Sampsa Timoska kan komma att bli aktuellt. Den finske mittbacken är inte spelklar för tredje omgången i FA cupen och frågan är då om Gregory matchar Timoska från start då han ändå inte kan vara med mot Luton på tisdag.

I avsaknad av Cook, Rowlands och Ainsworth är den stora frågan vem som skall spela vänsterytter. En skadefri Bignot skulle kunna vara ett alternativ, medan andra alternativ som nämnts är Jimmy Smith och Dexter Blackstock. Spelar Smith till vänster blir det troligen Marc Bircham eller Stefan Bailey centralt tillsammans med Steve Lomas. Shabazz Baidoo och Nick Ward är de som ligger bäst till för en plats som högerytter.

I anfallet pekar det mesta på att det blir Dexter Blackstock och Ray Jones från start. Alternativen är, om Blackstock placeras på vänsterkanten, Baidoo samt Paul Furlong och Marc Nygaard, förutsatt han inte är skadad igen.

Southampton har spelat sju raka matcher utan förlust sedan början av december, men laget har haft lite problem att avgöra sina matcher och i ligan har det sedan den förlustfria sviten inleddes blivit två segrar och fyra oavgjorda medan man gått vidare i FA cupen utan att behöva omspel.

Laget har drabbats av en del skador under de senaste veckorna. Kvintetten Inigo Idiakez, Nathan Dyer, Andrew Surman, Djamel Belmadi, samt långtidsskadade Michael Svensson missar matchen mot QPR medan Rudi Skacel bedöms som tveksam efter att ha missat matcherna mot Torquay (2-0) i cupen och mot Burnley (1-1) senast.

Detta till trots har manager George Burley tillgång till bra spelare på alla positioner och det krävs en hel del för att QPR skall kunna ge Southampton en match. Bland annat märks målskytten Grzegorz Rasiak, som gjort 16 mål under säsongen och ytterbacken Gareth Bale, som nyligen sägs ha tackat nej till Manchester United. Försvaret består i övrigt av rutinerade mittbackarna Claus Lundekvam och Darren Powell samt Chris Baird och Dexter Blackstock kommer att få det svårt mot sina gamla lagkamrater.

Gästerna kommer dessutom att vilja ha revasch för förlusten med 1-2 hemma på St.Marys i höstas. Laget har dock presterat mycket bättre på hemmaplan än borta och det är det som kan bli Rangers räddning. 

Preliminära laguppställningar

Queens Park Rangers

1. Simon Royce
5. Zesh Rehman
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
3. Mauro Milanese
22. Shabazz Baidoo
16. Steve Lomas
8. Marc Bircham
37. Jimmy Smith
32. Dexter Blackstock
31. Ray Jones

Southampton

1. Kelvin Davis
21. Chris Baird
6. Darren Powell
5. Claus Lundekvam
22. Gareth Bale
12. Mario Licka
10. Jermaine Wright
3. Pele
15. Kenwyne Jones
9. Grzegorz Rasiak
35. David McGoldrick

QPR vann som sagt bortamötet mot Southampton i höstas och med lite tur och rätt motivation kanske man kan upprepa bedriften. För att inte gardera mitt kanske lite väl optimistiska tips på forumet så kör vi även här på 1-1.

Simon Ståål2007-01-19 23:58:00
Author

Fler artiklar om QPR