Flyg, Rangers, flyg!

En tilltufsad QPR-trupp skall försöka göra en Fenix på Kenilworth Road ikväll - ett möte med Blackburn i cupen ligger i potten!

Alla känner ni väl till historien om Fågeln Fenix? Jaså inte det…well det är en grekisk sägen om en fågel som brann upp och förkolnades men ur resterna kom en mask som så småningom växte till en ännu praktfullare fågel än den som tidigare existerat. Uttrycket brukar användas om någon som gör en storstilad comeback och även om Queens Park Rangers fotbollslag inte riktigt förkolnat ännu så är både spelare och ledare säkert en aning ”vingsvedda” efter den senaste tidens bakslag.

Med 10 minuter kvar av mötet med Hull borta så hade Rangers ledningen med 1-0 och i det läget hade laget 7 poäng upp till nedflyttningsstrecket och en tillsynes säker position . Ni vet hur det gick, en kvittering och ett segermål för ”Tigrarna” följdes upp av en tam QPR-insats hemma mot Southampton, 0-2 i baken, och nu skiljer det endast en ynka poäng ner till Barnsley och den obehagliga 22:a-plats som leder rakt ner i skärselden…f’låt League 1. Just Barnsley väntar på Oakwell Ground i nästa ligamatch och sällan har väl begreppet ödesmatch passat bättre som etikett till just den drabbningen. Innan dess väntar dock ”ärkerivalen” Luton Town borta ikväll, en seger för i alla fall QPR till en match mot Premier League-laget Blackburn i FA-cupens nästa omgång som ju faktiskt äger rum redan på lördag. Lagen skulle ju ha mötts redan för en vecka sedan men matchen sköts då upp på grund av regnsjuk plan.

Luton är också inblandade i bottenstriden och ”Silly Season” blev ingen rolig historia för lagets supportrar, klubben tvingades sälja såväl bäste målskytten Rowan Vine som yttern Carlos Edwards och detta har givetvis försvagat laget rejält. Endast en av de senaste nio matcherna, oavsett turnering, har vunnits, sålunda är det två lag i dålig form som drabbar samman ikväll. När man föll hemma mot Barnsley i lördags så drabbades också Warren Feeney och Leon Barnett av skador så det är ett något brandskattat lag som skall försöka slå QPR ikväll, redan tidigare på skadelistan finns ju finländaren Heikkinen, Paul Underwood samt Sam Parkin. På plussidan finns nyförvärvet från Watford, Matthew Spring, men då klubben inte fick in registreringshandlingarna i tid så kan han inte tas ut ikväll. Veterankeepern Marlon Beresford återkommer i målet efter det att klubben tvingats lämna tillbaka lånet Dean Kiely till Portsmouth.

Rangers kan glädjande nog välkomna Lee Cook åter efter att ha avtjänat en matchs avstängning, dessutom, vilket också är ytterst positivt, så är Gareth ”Wild Thing” Ainsworth skadefri och fit för spel för första gången sedan i november. Martin Rowlands samt Marcus Bignots skador försvagar dock Rangers högerflank medan Marc Bircham är osäker efter den smäll han ådrog sig mot Southampton. Nye finländaren Timoska gjorde enligt rapporterna en finfin match i lördags men han kan inte spela ikväll, av samma skäl som för Lutons Spring, för sent inkomna övergångshandlingar.

Det här blir ingen lätt match men precis som den berömde Fenix så har jag någonstans en känsla att QPR ikväll vänder på steken och presterar för första gången på bra länge. En cupmatch, inför TV-kamerorna och inför ett välfyllt Loftus Road på lördag borde vara en morot nog attraktiv, dessutom så är laget säkert riktigt sugna på att återupprätta det anseende som fick sig en rejäl törn efter magplasket i lördags. Det är ligan som är viktigast men en cupseger kan vara det som behövs för att illavarslande trenden skall vändas. Så, flyg, Fenix…f’låt Rangers…flyyyg..ikväll!! 

Just det, tipset inför kvällens match blir 2-1 till QPR, Ray Jones avgör!

----

Förväntade laguppställningar:
Luton:
Beresford
Davis, Coyne, Robinson, Boyd
Morgan, Emanuel, Langley, Keane,
Perrett, Bell

QPR:
Royce
Rehman-Mancienne-Stewart-Milanese
Ainworth-Bailey-Bircham-Cook
Blackstock-Jones

Fredrik Montgomery2007-01-23 12:46:00
Author

Fler artiklar om QPR