Nytt cupfiasko för QPR

Rangers ut ur FA-cupen efter utvisning och självmål - vilka gudar kan nu hjälpa de tvärrandiga?

Man har nästan glömt bort hur det är att skriva en matchrapport som behandlar en QPR-seger, det mesta är som förgjort för de tvärrandiga just nu och bollarna studsar verkligen inte Rangers väg. I gårdagens match såg man ut att kunna få till en förlängning då först Stefan Bailey drog på sig ett rött kort varpå Zesh Rehman gjorde mål – i egen kasse. 0-1, och Rangers får vänta ytterligare ett år för att avancera en omgång i FA-cupen, något som inte inträffat sedan 2001. Om jag får lov att spinna vidare på temat grekisk mytologi så vill det till att Rangers-spelarna snart tar sig ett surr med den gamle gudagamängen NIKE, vars namn inte bara givit namn åt ett sportklädesmärke utan även symboliserar SEGER, typ 3 poäng, full pott, V som i victory etc etc. En annan av de grekiskt gudarna heter HADES och är härskare över underjorden vilket tyvärr känns som en mer passande frände för QPR-spelarna just nu där de står och balanserar på klippkanten till helvetet. Långsökt? Ja, kanske men just nu så känns det som om gudomliga krafter är det ända som kan vända trenden vilket också avspeglas på Rangersforumet där några av de mest kända profilerna uppmanar oss att ägna en och annan bön åt våra blåvita hjältar.

Well, vi skulle ju snacka fotboll, Luton och cupmatch.. John Gregory rensade friskt i laget efter den mediokra insatsen mot Southampton och detta gav bl a plats åt Marc Nygaard i anfallet. Gareth Ainsworth var ett välkommet tillskott på bänken, ”Ainsan” har ju inte spelat sen i november men nu var han redo och fit för ett inhopp. Luton överraskade med att starta med unge målvakten Dean Brill som därmed petade Beresford, Richard Langley var ett bekant ansikte för Rangersfansen på plats.

Ca 7400 pers på oglamourösa Kenilworth Road frös när lagen kickade igång matchen, i potten låg en hemma-TV-match mot Premier League-laget Blackburn på lördag. Den första halvleken tillföll helt Rangers som radade upp chanser. Nygaard nickade utanför i inledningen och efter ca 15 minuters spel så borde dansken givit QPR ledningen då han fick en smörpass från Cook men timing är inte vår dansks bästa gren och han lyckades få bollen utanför målet igen. Nygaard lyckades missa ytterligare ett guldläge innan paus och Luton kunde tacka sin lyckliga stjärna samt ett träben från Köpenhamn för att de höll nollan under första 45.

Den andra halvleken liknade ganska mycket den första, Nygaard fortsatte att bränna chanser på löpande band och med 20 minuter kvar så hade JG fått nog och tog in Ray Jones i ett försök att vinna matchen. Jones hade knappt hunnit vara på planen mer än några minuter då Stefan Bailey satte in en riktig flåbusetackling på Lutons Brkovic. Det såg inte snyggt ut då Bailey satsade med båda fötterna och domaren visade efter viss konversation med linjemannen upp det röda kortet. Bailey verkade inte gilla beslutet och det såg nästan ut som om han fäktade med handen i domarens ansikte vilket säkert inte förbättrade situationen.

Lutons manager Newell ersatte Brkovic med Dean Morgan och den sistnämde skulle också vara inblandad i det som skulle visa sig bli segermålet för Luton. Morgan sköt ett skott som såg ut att gå långt utanför men så stod plötsligt Rehman där och stack fram foten, bollen ändrade riktning och gick som en projektil upp i Royces kryss, 1-0 till Luton efter ett förhållandevis snyggt självmål, låt vara av en f d Fulhamspelare.

Gregory kastade in Ainsworth mot slutet men det hjälpte inte och ytterligare ett cup-debacle kan läggas till de som Rangers tidigare levererat till oss supportrar.

JG beklagade sig efter matchen och pekade på otur framför målet men faktum är att Rangers idag saknar spelare med målsinne, Nygaard är en notorisk målsumpare och Blackstock blixtrar bara till ibland men alltför sällan, när spelarna dessutom drar på sig onödiga utvisningar så får man faktiskt skylla sig själva, att brutalt tackla en motspelare med 10 minuter kvar av matchen är idiotiskt och det är bara att hoppas att Bailey lärt sig en läxa. Få håller klassen i laget, Mancienne är en av dem, Cook en annan.

QPR får kämpa vidare, med eller utan gudomlig support, själv kommer jag dra på mig mina swosch-prydda joggingskor i helgen, kanske kan det få NIKE – segerguden - att vakna till liv och hoppa på Rangers-bussen till Barnsley. Den gamla gruvstaden i mellersta England är väl inte riktigt att likställas med HADES underjord men en förlust mot Barnsley på tisdag tar oss nog några meter närmare helvetet iallfall…