QPR B-Aldershot Town B 1-0 (0-0)

Martin Rowlands tillbaka i spel och Stefan Moore hittade målet när reservlaget vann över Aldershot.

Reservlaget återupptog sitt ligaspel på torsdagen då man vann med 1-0 över Aldershot Town. Matchen skulle spelats den 20 mars men arrangerades om med kort varsel då Aldershot fått sin planerade ligamatch inställd. I stället för Loftus Road fick träningsanläggningen Harlington fungera som matcharena.

QPR kom till spel med Jake Cole bakom en backlinje bestående av U18-spelarna Lee Brown och Andrew Howell som ytterbackar medan Pat Kanyuka och junioren Aaron Goode bildade mittbackspar.

På mittfältet återfanns Gareth Ainsworth, nye Michael Standing och glädjande nog Martin Rowlands. Stefan Moore, Shabazz Baidoo och junioren Romone Rose bildade tremannaanfall.

Aldershot kom till spel med ett betydligt mer orutinerat lag där några av spelarna satt på bänken i lagets senaste ligamatch. Noterbart är att Jonathan Munday, som släpptes av QPR tidigare i veckan, är på provspel hos Aldershot och återfanns i mittförsvaret.

Precis som förväntat tog QPR tag i spelet redan från början och efter fem minuter tvingade en nick från Ainsworth Wells i gästernas mål till en bra räddning.

Rowlands och Ainsworth samspelade sedan och bollen hamnade hos Rose, som dock inte kunde hålla skottet nere.

Gästerna kunde efterhand jobba sig in i matchen, men det skapades inte mycket chanser förrän Aldershots högerytter Sulaiman med ett inlägg kunde hitta Beckford som lobbade bollen över Jake Cole. En försvarare hann dock tillbaka och kunde rensa bort bollen på mållinjen.

Minuter senare hann Cole precis få tag i bollen innan en framrusande Pritchard, och när rutinerade domaren Dermot Gallagher blåste för paus stod det fortfarande 0-0.

Aldershot gjorde två byten i paus och Munday var en av de spelare som byttes ut. Rangers coach Richard Hill bytte in samtliga tre utespelare som han hade med på bänken då Ainsworth, Rowlands och Kanyuka, med lördagens ligamatch mot Barnsley i sikte, byttes ut mot ungdomarna Kieron St.Aimee, Matt O'Brien och Chris Arthur.

Tre minuter in i den andra halvleken tvingades Aldershot till ett tredje byte då Sulaiman linkade av planen efter en kollision med en motståndare.

Cole gjorde en bra räddning vid stolproten på en frispark från Beckford innan Moore kunde ge Rangers ledningen med en knapp timme spelad av matchen. En boll från mittfältet öppnade gästernas försvar och fri med Wells gjorde Moore inget misstag.

Aldershot var nära en kvittering mitt i halvleken då ett inlägg från inhopparen Clifford hittade Beckford som sköt strax över.

Med tjugo minuter kvar tvingades Moore lämna planen efter att ha skallat i hop med Aldershots Smith och med en man mer på planen jagade Aldershot en kvittering den menJake Cole räddade vinsten till QPR med en benparad på ett skott från Hudson och ytterligare ett par räddningar på skott från Aldershots icke namngivna provspelare på vänsterkanten.

Mål
1-0 Moore (58)

Domare: Dermot Gallagher

QPR: 1.Jake Cole, 2.Lee Brown, 3.Andrew Howell, 4.Michael Standing, 5.Pat Kanyuka (14.Matt O'Brien 45), 6.Aaron Goode, 7.Martin Rowlands (12.Keiron St.Aimee 45), 8.Shabazz Baidoo, 9.Stefan Moore (skadad 65), 10.Romone Rose, 11.Gareth Ainsworth (15.Chris Arthur 45). ej använd avbytare: 13.Chris Goodchild (mv)

Aldershot Town: 1.Louis Wells, 2.Dean Smith, 3.Jason Milletti, 4.Ryan Scott (14.Ben Finn 45), 5.Jon Munday (12.Emmanuel Sackly 45), 6.Phil Anderson, 7.Hassan Sulaiman (James Clifford 48), 8.Karl Beckford, 9.Mark Pritchard, 10.Kirk Hudson, 11.Provspelare. Ej använd avbytare: 16.Peter Hibbert

Även om QPR vann matchen så var det kanske ändå gästerna som, med på pappret sämre spelare, som gjorde den bästa insatsen som lag. Positivt i QPR var naturligvis att Rowlands var tillbaka, att man höll tätt bakåt och att Moore hittade målet igen.

Nästa planerade reservlagsmatch är om knappa två veckor då Crystal Palace står för motståndet.