QPR U18-Wycombe U18 3-1 (2-0)

Juniorerna behåller serieledningen

Joe Gallens juniorlag är kvar i serieledning i Puma Youth Alliance South East Conference efter en övertygande 3-1 seger mot Wycombe hemma på Harlington.

Då U16-laget spelade samtidigt och laget under den senaste månaden tappat en del spelare (Ricky Sappleton, Dean Parret och Jon Munday) hade Joe Gallen bara tillgång till fjorton spelare, av vilka två var på provspel.

Matchen var bara ett par minuter gammal när anfallaren Keiron St.Aimie tog vara på ett missförstånd mellan gästernas målvakt och en försvarare och slog in 1-0 för QPR.

Den kommande halvtimmen var ganska jämn och bägge lagen skapade en del farligheter från kanterna. St.Aimie testade Wycombes målvakt och det gjorde även mittfältaren Billy Coyne.

Med knappa trettio minuter spelade fick Rangers frispark någon meter utanför Wycombes straffområde efter att Danny Maguire dragits ner. Maguire tog själv frisparken och placerade bollen i nät bakom en ställd motståndarmålvakt.

Wycombe jagade en reducering innan pausen, men mittbackenbacken Josh Ford och högerbacken Aaron Goode kunde vid varsitt tillfälle avstyra farligheterna.

I stället var QPR nära att öka på sin ledningen men Wycombes försvarare hann precis rensa bort ett låg inlägg från Lee Brown som var på väg mot en fristående anfallare framför mål.

I den andra halvlekens inledning hade gästerna mest boll men kom inte till några farligare avslut och tio minuter in i halvleken kunde Maguire i stället slå in ett inlägg från Romone Rose till 3-0 efter att St.Aimie spelat fri Rose på högerkanten.

Wycombe fortsatte att jaga ett mål och Rangers förlitade sig på kontringar under den återstående matchtiden.

Mitt i halvleken lyckades Wycombe reducera till 3-1 genom utnyttja en yta i Rangers mittförsvar då en av deras anfallare från straffområdesgränsen kunde placera bollen utom räckhåll för Chris Goodchild i målet.

Med tjugo minuter kvar bytte Joe Gallen ut den hårdjobbande vänsteryttern Chris Arthur mot anfallaren James Folkes. Folkes tog plats på topp medan St.Aimie flyttade ner på vänsterkanten.

Wycombe ville ha straff då ett inlägg träffade en Rangersförsvarare på armen, men domaren lät spelet fortgå och den sista farligheten i matchen föll till QPR och Rose, vars skott dock tog i stolpens utsida.

QPR: 1.Chris Goodchild - 2.Aaron Goode,5.Josh Ford, 6 Andrew Howell, 3.Lee Brown - 7.Romone Rose, 4.Matt O'Brien, 8.Billy Coyne, 11Chris Arthur (12.James Folkes 70) - 9.Keiron St.Aimie, 10.Danny Maguire. Ej använda avbytare: 14.Provspelare, 15.Provspelare

Målskyttar: St.Aimie (2), Maguire (29, 55)

Resultatet gör att QPR behåller serieledningen trots en match mindre spelad. Rangers har 29 poäng på 13 matcher medan tvåan Southend och trean Gillingham har 27 poäng på 14 matcher. Southend vann hemma mot Brighton med 1-0 medan Gillingham lite överraskande bara fick 3-3 borta mot Northampton i en svängig match där Gillingham såg ut att ha vunnit efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge till ledning.

Nästa match blir en av de tuffaste för QPR under säsongen. Då väntar nämligen ett revanschsuget Gillingham på bortaplan.