Inför QPR-Plymouth

Ian Holloway, men inte Kevin Gallen, tillbaka på Loftus Road.

Förre QPR-managern Ian Holloway återvänder på lördag till Loftus Road med sitt nya lag Plymouth. Holloway ersattes för drygt ett år sedan av Gary Waddock, som i sin tur fått lämna över rodret till John Gregory.

Holloway kommer att känna sig hemma på Loftus Road då QPR under Gregorys ledning bytt avbytarbänkar och Plymouths ledare och avbytare kommer således att hålla till där Holloway coachade QPR.

Plymouth har gjort en godkänd säsong så här långt och ligger på elfte plats i tabellen. Laget har med sina 46 poäng tio upp till kvalet, men ganska betryggande tolv poäng ner till QPR som inför helgens omgång ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Målsättningen för lagen i mitten brukar i första hand vara 50 poäng då detta ses som tillräckligt för att förnya sitt kontrakt.

Gästerna kommer till matchen med starkt självförtroende och efter skakig avslutning på 2006 har man under 2007 bara förlorat två matcher och avacerat till kvartsfinal i FA cupen där en inte helt omöjlig uppgift i form av Watford väntar.

Den senaste ligamatchen slutade med en komfortabel 3-0 vinst hemma mot Colchester i tisdags och Holloway och hans lag kommer till Loftus Road med tre pinnar i sikte. Det kommer dock att bli en ändring i laget då Kevin Gallen enligt överenskommelsen med QPR inte får spela i matchen. På avdelningen svenskar så spelade för övrigt Bojan Djordjic, för första gången sedan skadan i december, en hel match med reservlaget i onsdags och kan bli aktuell för en plats på bänken

Hos QPR har det som vanligt varit en del skriverier om händelser utanför planen som påverkar truppen. Målvaktstränaren Tony Roberts har tills vidare stängts av från sitt jobb. Anledningen till detta är att hans sambo och tillika Rangers PR chef Jackie Bass i slutet av förra veckan avslutade sitt samarbete med klubben.

0-0 borta mot Leeds i tisdag var ett godkänt resultat för QPR, om man följer upp det med en vinst. Det anser i varje fall nyförvärvet Adam Bolder och detta stämmer bra då laget inte har råd att fortsätta spela oavgjort och vara nöjda med att man inte förlorade.

QPR var visserligen tillbakapressade stora delar av matchen mot Leeds, men under andra halvlek spelade man bra, även om det fattades lite udd i anfallsspelet. John Gregory kommer troligen att starta med samma elva då Dexter Blackstock inte är avstängd förrän nästa match efter att ha samlat på sig fem gula kort under säsongen. Jag undrar dock om det var så lyckat att Lee Cook och Martin Rowlands bytte kanter och ser gärna att dessa två byter tillbaka och kanske även att Rowlands och Ainswoth byter platser med varandra.

Försvaret såg stabilare ut än på länge och detta berodde naturligtvis mycket på Lee Camp i målet. Simon Royce gjorde förvisso en blek insats mot Southend, men då han tog över efter Paul Jones i målet i höstas sågs detta också som ett lyft.

Även på mittfältet såg laget hungrigt ut, men det saknades lite offensiv kreativitet och nästa gång kanske det kan vara på sin plats att byta ut Steve Lomas mot Jimmy Smith under den sista halvtimmen.

Vilka lag som än ställer upp så är det dags för QPR att börja vinna matcher igen om det inte skall bli för mycket nagelbitande under säsongens sista två månader. 

Preliminära laguppställningar

Queens Park Rangers
(3-4-3)
1. Simon Royce
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
11.Gareth Ainsworth
16. Steve Lomas
7.Adam Bolder
27. Sampsa Timoska
17. Lee Cook
32. Dexter Blackstock
14. Martin Rowlands

Plymouth Argyle
(4-4-2)
23 Luke McCormick
22 Paul Connolly
5 Krisztián Timár
19 Marcel Seip
18 Gary Sawyer
30 Dan Gosling
7 David Norris
4 Lilian Nalis
26 Scott Sinclair
9 Sylvan Ebanks-Blake
33 Rory Fallon

Det här med att före detta ledare och spelare i QPR återvänder till Loftus Road och ställer till det för klubben har blivit lite av en vana så jag utgår från att det blir Ian Holloway som går leende ut från Loftus Road på lördag. QPR 1, Plymouth 2.

Simon Ståål2007-02-23 22:11:00
Author

Fler artiklar om QPR