Inför Ipswich-QPR

Då QPR på lördagen möter Ipswich borta på Portman Road får laget klara sig utan avstängde anfallaren Dexter Blackstock, medan Ipswich på fredagen gjorde klart med att låna in före detta engelske landslagsmannen Francis Jeffers från Blackburn.

Ipswich tippades inför säsongen av många som ett lag för övre halvan och möjligen även som ett lag med chans på kval till Premier League. Det började hyfsat och i slutet på oktober hade laget bara fyra poäng upp till kvalstrecket.

Sedan dess har det gått motigt för laget och efter nyår har man bara vunnit två matcher i ligaspelet och februari innebar fyra förluster av fyra möjliga samt respass ur FA cupens femte omgång dit man tog sig genom att besegra Chester efter omspel samt Swansea.

Den dåliga formen kan delvis förklaras med att viktiga trion Fabian Wilnis, Richard Naylor och Gavin Williams dragits med skador. De har nu börjat träna igen men är inte aktuella för spel mot QPR.

Managern Jim Magliton tar tagit ut en trupp bestående av 19 spelare till matchen och med tanke på den senaste månadens resultat är det troligt att det blir förändringar i startelvan. Nya Jeffers går troligen rakt in i laget medan spelare som Jason DeVos och Sylvain Legwinski känns givna från start och Ipswich kommer att komma till spel med tre poäng i sikte.

John Gregory måste alltså klara sig utan Dexter Blackstock i anfallet och frågan är om det blir Paul Furlong, Ray Jones eller Marc Nygaard som ersätter honom. Även Stefan Moore nämns om ett namn, men denne har enligt sig själv och Gregory en bit kvar till en plats i truppen och frågan är om han någonsin spelar en ligamatch för klubben igen. Personligen tycker jag att kan kanske borde ha chansen före Marc Nygaard som i stort sett alltid kommer tillbaka in i truppen utan att först spela i reservlaget för att sedan bli skadad igen.

Gregorys nya teori att använda Lee Cook som anfallare lär få en chans till även om det har antytts att det skall bli en uppställning som är mer lik 4-4-2 än den 3-4-3-uppställning som använts under de fyra senaste matcherna. Oavsett uppställning så tror jag att vi med undantag av Blackstock får se de spelare som spelat från start mot Southend, Leeds och Plymouth. 

Premiminära laguppställningar

Ipswich Town

34. Lewis Price
20. David Wright
4. Jason DeVos
5. Alex Bruce
23. Dan Harding
33. Gary Roberts
7. Owen Garvan
8. Sylvain Legwinski
21. George O'Callaghan
9. Francis Jeffers
14. Alan Lee

Queens Park Rangers 

1. Simon Royce
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
11.Gareth Ainsworth
16. Steve Lomas
7.Adam Bolder
27. Sampsa Timoska
17. Lee Cook
29. Paul Furlong
14. Martin Rowlands

Matchen är mycket viktig för bägge lagen. Ipswich blir riktigt inblandade i bottenstriden vid en förlust medan QPR måste börja vinna för att ta sig upp ur träsket. Det låter som ganska tillknäppt, men värvningen av Jeffers kan avgöra till Ipswich fördel. Jag tror att vårt försvar kan hålla någorlunda koll på sina motståndare och ett mål framåt räddar i varje fall minst oavgjort. Ipswich 1, QPR 1.

Simon Ståål2007-03-02 20:02:00
Author

Fler artiklar om QPR