QPR vaknade för sent

Ytterligare en förlust på bortaplan förbättrar inte läget för Rangers i botten av Championship-tabellen.

QPR fortsätter att trampa vatten i botten av Championship-tabellen, igår blev det ytterligare en ”hedersam” förlust för de tvärrandiga efter att Ipswich, efter många matchens måltorka, plötsligt fick fart på målskyttet igen. Paul Furlongs mål 10 minuter före full tid kom alltför sent och Rangers får försöka ta en snabb revansch mot Sheffield Wednesday i nästa omgång.

Dexter Blackstock var avstängd mot ”Tractor Boys” och därför fick Ray Jones chansen på topp, dock utan sällskap, det faktum att John Gregory nu endast använder en forward upprör på forumet men vi har ju inte direkt anfallare av klass att gödsla med, speciellt då de vassaste är avstängda!

Rangers satte full fart från början, Gareth Ainsworth fick en frispark på högerflanken och Cook tog den, Price i Ipswichmålet var dock med på noterna och parerade skottet. Hörnan togs av Cook och i tumultet framför mål menade Rangersspelarna att bollen hade träffat på handen på en Ipswichspelare men någon straff blev det inte.

Efter 9 minuter vaskade hemmalaget fram sin första målchans och det var Roberts som kom i ett bra läge men han sköt dock utanför. Lee Cook hade inlett matchen på ett strålande sätt och i den 12:e minuten hade han ett bra skott som dock blockerades av Ipswich-försvaret. Spelet böljade fram och tillbaka och publiken trivdes på Portman Road.

Ipswich Jon Walters nickade men Lee Camp räddade snyggt i den 23:e minuten men detta var ändå ett varsel om vad som skulle komma. Två minuter senare nickade Lee ner bollen på ett fint inlägg, Camp hade denna gång inte en chans och Ipswich hade tagit ledningen, 1-0. Densamma kunde ha fördubblats just innan paus då Lee sköt men Damion Stewart hann emellan och kunde rensa undan bollen som ven över ribban.

Ipswich var snabbast ur startblocken i den andra halvleken och Lee Camp tvingades åter till 2 fina räddningar men vid det tredje tillfället så var det klippt, Roberts i hemmalaget passade fram till Walters som kunde rulla bollen under Camp, 2-0, och QPR hade nu en rejäl uppförsbacke att ta sig uppför.

John Gregory lyfte nu in Paul Furlong istället för Gareth Ainsworth i syfte att få mer spets i anfallet men Ipswich låg fortsatt på för ett tredje mål, Roberts skott i den 69:e minuten var farligt men parerades av Camp. Men bara en minut efteråt så var QPR med i matchen igen, Rowlands sköt först i ribban varpå ”Furs” var på rätt plats på returen och kunde göra sitt första mål för säsongen, 1-2, skulle Rangers kunna komma ifatt?

Furlong var den som var närmast en kvittering, dels så hade han en fin volley i den 79:e minuten och dels så drogs han ner i Ipswich straffområde med 3 minuter kvar men inte heller denna gång fick de tvärrandiga något gehör för sina rop på straff utan Ipswich kunde istället hålla undan till seger.

Gregorys taktik med enmanna-anfall kan givetvis diskuteras men frågan är vad vi kunde ha ställt upp med igår när Blackstock var borta, Nygaard är ju inte direkt i form och ”Furs” orkar numera inte mer än ett kortare inhopp. Hemma mot Wednesday blir dock läget ett annat och då hoppas jag att JG återgår till den mer beprövade 4-4-2-setupen för den matchen måste vinnas, nu räcker inga en-poängare längre. I övrigt så kan man bara tacka de båda Lee – Cook och Camp för att förlusten inte blev större, de är just nu våra två bästa spelare och håller spelet uppe när många av de andra i laget sviker.