QPR - Sheffield W 1-1 (0-0)

En poäng borde ha varit tre - QPR har grymt svårt att vinna matcherna.

Tre önskade poäng blev till bara en i gårdagens möte med Sheffield Wednesday för QPR. En hel del av de andra bottenlagen segrade men på något konstigt sätt så håller sig de tvärrandiga ändå över strecket på bättre målskillnad, Rangers har också en match mindre spelad än de övriga kölagen, problemet är väl snarare att restprogrammet ser mer än lovligt svårt ut med matcher mot alla topplagen. Kanske kan detta dock vara en fördel för QPR som ju haft svårt mot bottenkonkurrenterna denna säsong.

Rangers lag var något förändrat jämfört med det som föll i Ipswich, framför allt gjordes det ju plats för nye spanjoren Idiakez på mittfältet som fick plats bredvid Rowlands, Bolder och Cook.

QPR inledde i ett rasande tempo och Cook fick till en bra crossboll som Blackstock nöp till på direkt, ”Owls” från Everton inlånade keeper Iain Turner lyckades precis tippa bollen över ribban. Lee Cook hade en fantastisk möjlighet efter ca kvarten spelad, Turner stod en aning felplacerad och ”Cookie” sköt från ca 30 meter, bollen tog klockrent i ribban. Över huvud taget så hade ”Owls” försvar stora problem att få grepp på Cook, speciellt f d QPR-lånet Frankie Simek blev rejält uppsnurrad några gånger.

Spanske nyförvärvet Idiakez hade ett par farlig frisparkar under första 45 minuterna och Sheffield W skulle vara mycket tacksamma för det oavgjorda resultatet i halvtid.

I halvtid hyllades delar av det ligacupvinnande laget från 1967, undrar hur länge det dröjer innan Rangers vinner en tung titel igen?

Symptomatiskt för QPR anno 2006-2007 är att motståndaren gjorde första målet ”against the run of play” och nu hände det igen. Frankie Simek kastade ett långt inkast, Stewart kom på mellanhand och bollen nådde Chris Brunt som kunde raka in den i målet från ca 5 meters håll. Vilken kalldusch för Rangers som hade ägt mestadelen av spelet under tiden fram till dess.

Kort efter målet fick Blackstock en smäll och ersattes av Marc Nygaard, strax därefter bytte Ainsworth med Idiakez. QPR fortsatte att mala på mot gästernas mål, Nygaard spelade fram bollen till Furlong som tog sig in i straffområdet. Just när han skulle avsluta så drogs han i armen av Richard Wood och straffen var solklar. Martin Rowlands hade inga problem att omvandla elvameterssparken till en kvittering för Rangers, 1-1!

Lee Camp räddade Rangers minuterna senare då han gjorde en magnifik räddning på ett skott från Chris Brunt. Lee Cook å andra sidan försökte framåt för Rangers men Nygaard förmådde inte omsätta den fina passningen han fick från ”Cookie” till ett mål, synd då det nog hade varit hälsosamt för den store dansken att få hitta rätt igen.

Rangers borde ha vunnit matchen och situationen blev inte lättare av att såväl Leeds som Southend och Hull tog full pott. Lee Cook gjorde en strålande insats liksom Lee Camp, vårt nye spanska tillskott Idiakez tillförde spets på de fasta situationerna men såg enligt rapporterna en smula rostig ut i spelet. Får han bara bra med speltid så kommer han nog dock att bli en tillgång för oss.

Derby borta på tisdag, vad är våra chanser till poäng där?? Dags för en skräll a la Cardiff borta kanske? Med flera ex-Derbyspelare (Camp, Idiakez) i laget samt med en f d ”Rams”-tränare vid rodret så kanske vi kan skrälla på Pride Park....eller?

-------

Så spelade lagen:
QPR:
Camp
Mancienne-Cullip-Stewart-Bignot
Rowlands-Bolder-Idiakez (Ainsworth 68)-Cook
Furlong-Blackstock (Nygaard 60)

Sheffield W:
Turner
Bullen-Simek-Wood-Spurr
Whelan-Watson (Lunt 27)-Brunt-Tudgay
MacLean (Graham)-Burton

Mål:
QPR:
Rowlands, straff (72)

Sheffield W:
Brunt (56)

Varningar:
QPR:
Rowlands, Bolder, Cook

Sheffield W:
Simek, Wood, Spurr, Watson

Domare: Wolmer

Publik: 15.188 (på Loftus Road)

Fredrik Montgomery2007-03-11 21:55:00
Author

Fler artiklar om QPR