Inför Derby-QPR

QPR utan Bolder och Camp mot ligatvåan.

I jakten på poäng för att överleva i Championship stalls QPR för en svår uppgift på tisdagen då man möter ligatvåan Derby på bortaplan och man tvingas även klara sig utan två av sina ordinarie spelare på grund av att de tillhör eller har tillhört just Derby.

Målvakten Lee Camp är på lån och är inte oväntat otillgänglig. Något överraskande måste man även lämna Adam Bolder utanför laget då detta var en förutsättning för att Derby skulle släppa Bolder till QPR.

Dock har John Gregory, före detta manager i Derby, tillgång till till Inigo Idiakez. Idiakez inledde säsongen på Pride Park men gick i mitten av september till Southamton som i fredags lånade ut spanjoren till QPR.

I Camps frånvaro förväntas Simon Royce vakta målet, medan vi troligen får se en defensiv uppställning med Michael Mancienne, Damion Stewart, Danny Cullip och Marcus Bignot i backlinjen och ett mittfält med Martin Rowlands, Steve Lomas, Idiakex och Lee Cook. Skulle Gregory välja att spela med fem man på mitten tar troligen Rowlands ett kliv inåt i planen och Gareth Ainsworth placeras som högerytter. Dexter Blackstock inleder i anfallet, antingen själv eller med någon i trion Paul Furlong, Marc Nygaard eller Ray Jones.

Derby ligger inför matchen på en direktuppflyttningsplats, men efter en hundraprocentig januarimånad har det varit lite upp och ned under februari och inledningen av mars. Efter två ligaförluster och respass ur FA cupen i slutet på februari krossade man Colchester med 5-1 och bortaslog Norwich innan man stod för en mindre lyckad insats i toppmötet med Birmingham i fredags och föll med matchens enda mål.

Derby kommer att få klara sig utan skadade backarna Michael Johnson och Paul Boertien, men i övrigt har Billy Davies tillgång till hela sin trupp, med undantag av fyra utlånade spelare, och han har uppmanat laget att rivstarta matchen på samma vis som i den senaste hemmamatchen mot Colchester. 

Preliminära laguppställningar

Derby County

43. Stephen Bywater
24. Tyrone Mears
5. Dean Leacock
23. Darren Moore
4. James McEveley
27. Gary Teale
28. Glies Barnes
22. Matt Oakley
7. David Jones
12. Jonathan Macken
9. Steve Howard

Queens Park Rangers

1. Simon Royce
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
2. Marcus Bignot
11. Gareth Ainsworth
14. Martin Rowlands
16. Steve Lomas
28. Inigo Idiakez
17. Lee Cook
32. Dexter Blackstock

Det är två lag i behov av poäng som möts på Pride Park. Derby behöver poängen för att hålla undan för de andra lagen som vill upp till Premier League utan att behöva kvala medan QPR måste börja vinna då varva oavgjorda matchen med förluster bara kommer att föra laget mot League One och en tredje cup att åka ut mot något annat kölag i. Att hoppas på en vinst här är optimistiskt och möter man ett topplag borta är poäng bra. Det kommer dock att bli tufft och jag tror att vi är chanslösa utan Bolder och Camp. Derby 3, QPR 1.

Simon Ståål2007-03-12 22:21:00
Author

Fler artiklar om QPR