QPR tappade segern i slutet

En poäng mot topplaget Derby känns ändå som en förlust för bottenkämpande Rangers.

QPR var bara 3 minuter från att sno åt sig en överraskande seger mot topplaget Derby County igår men som så många gånger tidigare under säsongen så släppte de tvärrandiga in mål under sista 10 minuterna och tappade viktiga poäng. På grund av att Southend besegrade Burnley via tillika ett sent mål så åkte Rangers ner under strecket.

Då f d Derbyspelarna Lee Camp och Adam Bolder inte fick spela mot sin ex-klubb så tvingades John Gregory att lyfta upp Simon Royce och Steve Lomas till startelvan. I övrigt så fick Dexter Blackstock kasta in handduken på grund av en ljumsskada vilket bäddade för ett något ovanligt anfallspar i Paul Furlong och Marc Nygaard.

Det var en aning oväntat QPR som inledde starkast och uppträdde som ett lag med en tabellposition klart högre än vad som verkligen är fallet. Darren Moore drog på sig en varning då han inte hann med Nygaard utan tvingades fälla honom. Inigo Idiakez fick applåder från sin före detta hemmapublik när han slog sina hörnor men ingen av dem resulterade. Istället small det bakom Bywater i Derbymålet i den 13:e minuten. Danny Cullip slog en frispark som Nygaard passade vidare till Furlong som slog till på volley. Bollen tog i stolpen men Martin Rowlands höll sig framme och kunde nicka in returen till 0-1, mycket överraskande för de flesta på Pride Park.

QPR fortsatte att trumma på mot ett snarast chockat Derby, efter 20-talet spelade minuter sköt Martin Rowlands just utanför Bywaters stolpe.

Efter 26 spelade minuter spelade en pånyttfödd Furlong vägg med Rowlands och kunde placera bollen i mål men innan dess hade linjemannen vinkat för offside och istället för att jubla för mål så fick Rangersanfallaren syna det gula kortet då domaren menade att han medvetet hade skjutit efter avblåsningen.

Derby började komma in lite mer i matchen efter ca halvtimmen spelad och Barnes nickade bollen över målen i den 29.e minuten. Med 10-talet minuter kvar av halvleken så tvingades Lee Cook agera extramålvakt när Howard nickade men Rangers kunde hålla undan till en viktig ledning i halvtid.

Sista 45 minuterna startade upp med att Derby gick till anfall och Royce fick reparera ett något slarvigt ingripande av Damion Stewart. QPR hade dock mycket att säga till om framåt och såväl Nygaard som Lomas hade fina möjligheter att utöka gästernas ledning. Derby satte in anfallaren Craig Fagan i syfte i att få till mer tryck framåt men inte mycket verkade hjälpa ”Rams” som såg ut att gå mot en överraskande förlust. Lite typiskt QPR så släpper man dock in ett mål i slutet, McEveley slår en crossboll som styrs vidare till Moore som kunde nicka in en faktiskt oförtjänt kvittering bakom Royce.

Givetvis är en poäng borta mot ett topplag en fin fjäder i hatten men det går inte att komma ifrån att QPR bara var 3 minuter ifrån tre ytterst värdefulla poäng. Oavgjorda matcher i all ära men med den takten på poängplockandet så vetti fasen om vi klarar att hålla oss över det nedre strecket. Nu åkte vi ner under det men vi har fortfarande en hängmatch tillgodo på övriga lag.

John Gregory var stolt över sitt lag och och berömde även de ca 600 fans som hade gjort resan till Derby.

Nu väntar ytterligare två tuffa matcher, först Leicester borta på lördag och sen West Bromwich hemma på Loftus Road helgen efter. Kanske kan det dock vara en fördel för Rangers att ställas mot topplagen, man har inget att förlora och kan satsa på kontringsspel istället för att tvingas föra matcherna som varit fallet vid tidigare tillfällen?