Mittfältare lånas in från Wolves

Premier League-meriterade Rohan Ricketts förstärker truppen säsongen ut.

Bara några minuter innan möjligheten för klubbarna i Football League att låna in spelare gick ut gjorde QPR klart med Wolverhamptons offensive mittfältare Rohan Ricketts fram till säsongens slut.

Ricketts är 24 år och började karriären i Arsenals ungdomsakademi innan han sommaren 2002 flyttade över till rivalerna Tottenham. Här stannade han i nästan tre säsongen och hann med 2 mål på 36 matcher i liga- och cupspel samt ytterligare 6 matcher för Coventry på lån.

Våren 2005 lånades Ricketts ut till Wolves och efter två lyckosamma månader blev det en permanent övergång på sommaren.

Under säsongen har Ricketts gjort 20 liga- och 3 cupmatcher för Wolves, men han har inte spelat på de två senaste månaderna och får nu chansen att ta en plats i QPR.

John Gregory beskriver Ricketts som "a decent footballer" och säger också att det inte finns några löften eller garantier om att han skall spela alla matcher eller något liknande.

En avgörande faktor för Gregorys intresse är att Ricketts kan spela både centralt på mittfältet och på kanterna. Han har även spelat i anfallet vid några tillfällen, men hans målfacit visar att det inte är hans primära position.

Ricketts har tilldelats tröja nummer 34 och kan spela i sju av Rangers åtta sista matcher - han får inte spela mot Wolves borta den 28 april.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.soccerbase.com

Simon Ståål2007-03-22 22:35:00
Author

Fler artiklar om QPR