Brighton B-QPR B 8-2 (3-0)

Trots en på pappret hyfsad uppställning fick reservlaget rejält med däng på tisdagkvällen. Brighton vann matchen med hela 8-2 efter bland annat fem mål av Joe Gatting.

I avstängde hjälptränaren Richard Hills frånvaro på grund av avstängning coachades laget av förre QPR-spelaren Warren Neill. Neill har tidigare varit tränare i Rangers ungdomsakademi och är för tillfället anställd på deltid som assistent åt John Gregory.

Bägge lagen kom till spel med förhållandevis starka laguppställningar. I Brightons lag återfanns bland andra rutinerade kvartetten Michel Kuipers, Gary Elphick, Gary Hart och Kerry Mayo.

Warren Neill hade tillgång till såväl Mauro Milanese, Sampsa Timoska som Jimmy Smith. Vidare gjorde lånet Rohan Ricketts sin första match för klubben, medan anfallet med Stefan Moore och Romone Rose såg något sånär lovande ut.

Det som på pappret såg ut att bli en jämn match på Woodside Road i Worthing blev dock något helt annat. Brighton tog ledningen efter en kvart då Gatting snyggt språngnickade in ett inlägg från Hart. Knappa tio minuter senare lobbade Elder in 2-0 över en strandsatt Jake Cole i Rangers mål.

Matchen avgjordes mer eller mindre precis före paus då Aaron Goode drog omkull en motståndare i straffområdet. Alex Frutos tryckte stenhårt upp bollen i nättaket bakom Cole.

Rangers bästa chans i halvleken kom på tilläggstid då Kuipers gjorde en bra räddning på ett skott från Rose. Innan detta hade Stefan Moore en handfull halvchanser, men inte lyckats få sina avslut på mål.

Brighton fortsatte att dominera efter pausen och Hart nickade in hemmalagets fjärde mål rätt tidigt och inte långt efter det tog Gatting sig fram på Rangers högerkant och sköt under Cole.

Stefan Moore gav Rangers ett tröstmål då han hann först på en djupledsboll och satte bollen i mål via Kuipers.

Gatting fullbordade sitt hat-trick när han petade in en retur från nära håll och just när man trodde att det inte kunde bli värre reducerades QPR-manskapet på några minuter från elva till nio man.

Rose fick sitt andra gula kort av domare Steve Tomlinson med en dryg kvart kvar att spela och strax därefter visades även Jake Cole ut efter att det bedömdes som att han tagit med händerna utanför straffområdet. Coles protester hjälpte inte och med byten kvar att göra fick juniormålvakten Chris Goodchild göra sin första reservlagsmatch för klubben.

Goodchilds kväll började inte bra då han var chanslös på Gattings frispark, och det fortsatte lika illa då Gatting lobbade in sitt femte mål för kvällen.

I slutminuterna visade Rohan Ricketts, som enligt rapporterna gjorde en godkänd match trots resultatet, vad han gick för och efter ett ryck och ett bra skott kunde unge inhopparen Keiron St.Aimie till slut få bollen över linjen.

Strax därefter blåste domare Tomlinson av en match där det inte fanns många positiva saker att plocka fram för QPR. Ricketts höll som tidigare nämnts bra klass och Shabazz Baidoo och Romone Rose producerade merparten av de anfall som Rangers skapade.

Domare: S.Tomlinson

Brighton: Kuipers - P.Hinshelwood, Breach, Elphick, Mayo - Loft (Skinner 60), Rents, Hart (Martin 90), Frutos - Elder (Gargan 82), Gatting. Ej använda avbytare: Sullivan (mv), Cobbs.

QPR: Cole - Goode, Milanese, Timoska, Brown - Ricketts, Smith, Baidoo, Arthur - Rose, Moore. Använda avbytare: Goodchild (mv), St.Aimie, O'Brien. Ej använda: Maguire, Coyne

Nästa planerade reservlagsmatch mot Wycombe var planerad till kommande tisdag, men då QPR har ligamatch mot Preston samma dag kommer matchen troligen att flyttas.