QPR tar bort tröja nummer 10

En retroaktiv hylling till några av klubbens stora spelare planeras.

QPR meddelar att klubben i fortsättningen inte kommer att tilldela tröja nummer 10 till någon spelare i A-truppen.

Förändringen kommer att gälla från och med nästa säsong, men får effekt redan nu då Kevin Gallen som bekant är utlånad till Plymouth och förväntas att inte återvända till klubben som spelare. Skulle Gallen finnas i truppen nästa säsong skjuts det hela upp och införs inte förrän Gallen lämnar klubben.

Beslutet är något som växt fram sedan Gallen lånades ut och QPRs starke man Giovanni Parodini säger så här om det hela:

"Jag fick inspirationen från mitt hemland Italien där fler och fler nummer tas bort för att hylla spelare. I vårt fall handlar det dock inte om att det är Kevin Gallens nummer som tas bort, utan numret 10, som förutom av Gallen burits av stora spelare som Rodney Marsh, Stan Bowles, Tony Currie, Simon Stainrod, och Roy Wegerle under senare år"

Numret 10 kommer troligen inte att försvinna helt då reglerna säger att i reserv- och ungdomslag måste lagens startande spelare bära nummer 1-11.

Parodini förklarar: "Vi har skickat in en förfrågan till League of Football om dispens att få exkludera nummer 10 även i våra reservlags- och ungdomsmatcher. Vi har dock förståelse för om det inte blir så då det till slut skulle kunna sluta med att våra spelare hade startat matcherna med nummer 12-22 i stället på samma vis som bortalagen gjorde när man började med tröjnummer på 1920-talet."

De fans som finns på plats på Loftus Road när QPR avslutar säsongen mot Stoke den 6 maj kommer även att få bevittna en ceremoni där Parodini själv hissar upp en tröja med nummer 10 på i taket på The Loft.

Vad tycker du om Parodinis idé? Gå in på QPR-sidan och rösta!

Simon Ståål2007-04-01 11:55:00
Author

Fler artiklar om QPR