Torsk mot "Baggies"!

West Bromwich stod för precisionen medan QPR missade en straff - Rangers ändå kvar över strecket!

QPR hade chans att sno poäng från topplaget West Bromwich i lördagens ligamatch men man fick istället bita i gräset då gästerna åkte hem till Midlands med alla tre poängen. Paul Furlong kunde ha givit Rangers ledningen med 2-1 på straff men missade och istället kunde inhopparen Zoltan Gera avgöra för “Baggies” med 6 minuter kvar.

John Gregory valde att starta med exakt samma elva som överraskade mot Leicester, sålunda vaktade Lee Camp mallet medan Mancienne-Stewart-Cullip och Bignot bildade backlinje. Ainsworth, Idiakez, Bolder och Cook formerade mittfältet medan Marc Nygaard och Paul Furlong fick chansen på topp. Att notera var att nye Wolveslånet Ricketts fanns på bänken.

Matchen startade upp i ett piggt tempo och båda lagen verkade riktigt anfallspigga. Såväl Lee Cook som Kamara hade fina möjligheter i inledningen men ingen av dem resulterade. Idiakez slog en dålig passning efter ca 10 minuters spel som Koren sånär utnyttjade, i momentet därefter så blev spanjoren skadad och tvingades utgå, Lomas ersatte.

QPR fortsatte att sätta press på bortaförsvaret men Ainsworth förmådde inte riktigt nå fram med sina bollar till anfallet. De gånger han lyckades så nådde bollarna inte riktigt fram till Paul Furlong eller så stod en försvarare i vägen men QPR:s första halvlek var trots allt lovande mot ett lag som innehåller enormt mycket namnkunniga spelare.

West Bromwich kom ut som ett annat lag i andra halvlek och kunde redan efter 3 minuter ta ledningen i matchen. Rangers gick först till anfall, Ainsworth skickade in bollen till Furlong som dock missade volleyskottet. Bollen gick till Koumas som spelade ut till Philips som tog sig förbi Danny Cullip innan han kunde placera bollen snyggt bakom Camp till 1-0 för WBA!

Nu var det plötsligt Rangers som fick försvara sig medan ”Baggies” anföll i anfallsvåg efter anfallsvåg, Lee Camp fick jobba hårt för att försvara Rangersmålet då framför allt Kevin Philips skapade chans på chans.

I den 61:a minuten bytte Gregory ut Nygaard som hade skapat lite och satte istället in Dexter Blackstock och detta gav direkt resultat. Ainsworth gjorde först sin gubbe på kanten innan han skickade in bollen till Blackstock som mötte perfekt med huvudet, 1-1. Blackstock varnades för att ha firat målet lite för mycket, ett besynnerligt beslut då han varken slet av sig tröjan eller interfererade med publiken.

Rangers hade nu kommandot och Paul Furlong tog sig gång på gång förbi sin bevakare Robinson. Först blev han nedgjord utan åtgärd från domaren men när samma sak hände minuterna senare så kunde ref. Armstrong inte undvika att blåsa för straff. ”Furs” tog den själv men sköt rakt på målvakten Kiely, otur då ett mål där sannolikt hade knäckt gästerna.

QPR lät sig ändå inte nedslås utan malde på mot WBA-försvaret. Tyvärr var det ånyo ett försvarsmisstag som gjorde att gästerna fick med sig alla 3 poängen hem. En lång boll skulle tas ner av Mancienne men denne missade och Ellington fick tag i densamma. Han lättade över till andra stolpen där Zoltan Gera dök upp från ingenstans och nöp till på volley, 1-2 och ledning för West Bromwich Albion.

Förlusten var tung, speciellt då QPR spelade bra men det gäller att sätta sina chanser och där var WBA outstanding denna kväll. Nu väntar en oerhört viktig match mot Preston hemma, det är den hängmatch vi har kvar och det enda som gäller är 3 poäng, tar vi dem så ger vi oss ett välbehövligt 4-poängsförsprång gentemot lagen under strecket. Det är bara att hålla tummarna, lördagens insats var inte dålig men vi måste bli vassare framför mål om poängen skall börja trilla in.