Inför QPR-Preston North End

För andra gången på fyra dagar välkomnar QPR ett av lagen som jagar en plats i Premier League till Loftus Road. Precis som Rangers förlorade med Preston med 2-1 efter ett sent förlustmål i den senaste omgången.

Samtliga Prestons matcher sedan i december har slutat antingen med vinst eller med förlust och matchen mellan QPR och Preston North End på Loftus Road är en match som bägge lagen måste vinna för att hänga med i kampen om att hamna på rätt sida om ett streck efter den 46 omgången.

Preston ligger inför matchen på fjärde plats i tabellen med en match mindre spelad än de flesta av konkurrenterna. Man har fem poäng ner till sjundeplacerade Southampton och sex poäng upp till tvåan Birmingham. Även Birmingham har en match mindre spelad, men laget spelar inte någon veckomatch denna vecka. Upp till ledarlaget Derby är det åtta poäng och det kan alltså vara fem om man vinner på Loftus Road.

North Ends manager Paul Simpson har som brukligt är vid den här tiden på säsongen en del skador i truppen. Youl Mawene och Joe Anyinsah missar matchen på grund av skador medan mittfältaren Paul McKenna precis börjat träna efter ett fem veckor långt uppehåll på grund av problem med en hälsena. Anfallaren Brett Ormerod och ytterbacken Callum Davidson utgick mot Leeds i fredags med mindre sträckningar och är bägge tveksamma för spel.

Ett par spelare är dock tillbaka efter skador och med i truppen. Högerbacken Graham Alexander och vänsterditon Matt Hill är beredda att hoppa in om det skulle behövas.
Trots osäkerheten kring Ormerod gäller det för QPRs försvar att se upp med Prestons anfall, där nyblivne Engelske landslagsmannen David Nugent gjort fjorton ligamål under säsongen. På avdelningen ”släkten är värst” noteras att förre QPR Daniele Dichio återfinns i truppen och säkert är ute efter att sänka klubben som han för elva år sedan lämnade för spel i Sampdoria.

John Gregory kommer med största säkerhet att tvingas till förändringar i laget. Inlånade Iñigo Idiakez utgick på grund av en sträckning mot West Bromwich och är ytterst tveksam för spel. Steve Lomas kom in sent i truppen i stället för Jimmy Smith senast och är nog den som ligger bäst till för att ersätta Idiakex, även om både Smith och ett annat lån, Rohan Ricketts kan bli aktuella precis som Martin Rowlands. Rowlands och Ricketts kan också vara aktuella för att starta matchen på högerkanten i stället för Gareth Ainsworth.

Dexter Blackstock stod för ett bra inhopp senast och gjorde även Rangers mål. Blackstock ersätter troligen Paul Furlong medan Gregory verkar ha en ängels tålamod med Marc Nygaard, som stod för en mycket blek insats senast. Ray Jones är alternativet här, men fanns inte med på bänken senast, vilket kan betyda att han är skadad.

I försvaret blir det troligen samma fyrbackslinje framför Lee Camp i målet trots att det var tafatt försvarsspel som kostade laget segern i lördags.

Preliminära laguppställningar

Queens Park Rangers


20. Lee Camp
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
2. Marcus Bignot
14. Martin Rowlands
7. Adam Bolder
16. Steve Lomas
17. Lee Cook
32. Dexter Blackstock
30. Marc Nygaard

Preston North End

1. Andy Lonergan
2. Graham Alexander
12. Sean St.Ledger
14. Liam Chilvers
20. Pavel Pergl
26. Franck Songo'o
9. Patrick Agyemang
7. Chris Sedgwick
4. Danny Pugh
10 David Nugent
17. Brett Ormerod

Det handlar om ytterligare en måstematch för QPR. Tre poäng här hade gett lite andrum och bra självförtroende inför påskens matcher mot Coventry och Luton. Det känns dock som om det blir svårt att vinna matchen och att vi i bästa fall når oavgjort. Jag går tillbaka till gamla vidskepligheter och tippar förlust. QPR 0, Preston 2.

Simon Ståål2007-04-02 22:05:00
Author

Fler artiklar om QPR