QPR U18-Colchester U18 3-1

Säker seger för juniorerna som fortfarande kan avgöra serien på egen hand.

Efter förra veckans förlust mot Rushden kom juniorlaget starkt tillbaka och tog på lördagen en säker 3-1 seger hemma mot Colchester.

Joe Gallen behöll i stort sett samma lag som i den förra matchen, men några spelare spelade på andra positioner. Bland annat spelade Romone Rose i anfallet medan James Folkes tog Roses plats på högerkanten.

QPR dominerade matchen redan från början och hjälpa av en stark medvind skapade laget tidigt ett par farliga chanser innan man efter en dryg kvart tog ledningen med 1-0 då högerbacken Billy Coyne spelade fri Rose som tog tid på sig att kontrollera bollen innan han avslutade förbi en chanslös bortakeeper.

Folkes hade en bra chans ett par minuter senare men kunde inte få nicken efter Lee Browns inlägg på mål.

Colchester stack upp i ett par kontringar men Rangers försvar hade koll på sina moståndare och det var i stället QPR som skulle göra matchens nästa mål.

En utspark från målvakten Reece Crowther i den 22 minuten bars långt av vinden och nådde Rose som i sin tur hittade provspelaren Angelo Balanta, vars skott smet in under Colchesters målvakt.

QPR fortsatte att dominera matchen och Brown var nära att slå en frispark i mål, men skottet räddades av bortamålvakten.

Rose drog på ett skott från 20 meter som smet strax utanför innan QPR mer eller mindre avgjorde matchen ett par minuter innan halvtid.

Vänsteryttern Chris Arthur jobbade fram en hörna som slogs av Billy Coyne och hittade Matt O'Brien vars nick gick i mål via en bortaförsvarare.

I början av den andra halvleken ökade den redan starka vinden och Colchester var nu det pressande laget.

Efter knappa tio minuter reducerade man då en frispark från vänsterkanten letade sig direkt i mål.

Med en kvart spelad började Joe Gallen förbereda ett trippelbyte och precis innan det kunde verkställas stod Crowther i målet för dagens bästa räddning. Detta var det sista han gjorde i matchen då han var en av tre spelare som byttes ut. Ordinarie målvakten Chris Goodchild ersatte Crowther, troligen en komination av skada och det faktum att Goodchild har bättre längd på sina utsparkar. Övriga spelare som utgick var Folkes samt en provspelande mittback, som gick ut på grund av skada. Cyrus Sylvan-Vanterpool ersatte Folkes medan mittfältaren/anfallaren Danny Maguire ersatte provspelaren. Maguire tog plats på mittfältet medan Matt O'Brien tog steget ner i mittförsvaret.

Bytena fick önskad effekt och Rangers kunde stå emot Colchester på ett bra sätt under den återstående halvtimmen och faktiskt var det lag som skapade flest chanser.

I slutminuterna hade provspelaren Balanta en boll i nät men var avvinkad för offside när han petade in Arthurs inlägg och 3-1 stod sig matchen ut.

QPR: Crowther (Goodchild 61) - Coyne, Provspelare (Maguire 61),Goode, Brown - Folkes (Sylvan-Vanterpool 61), O'Brien, St Aimie, Arthur - Rose, Balanta.

En viktig vinst för juniorerna då både tvåan Southend och ledande Gillingham vann sina matcher. QPR har fortfarande matcher tillgodo och vinst i alla tre säkrar seriesegern.