QPR-Preston NE 1-0 (0-0)

Blytunga tre poäng för Rangers som skaffar sig lite andrum i tabellens bottenskikt.

Om en seger på en fotbollsplan nu kan betecknas som livsviktig så var QPR:s dito mot Preston igår just en sådan. Via Dexter Blackstocks 1-0-mål så skaffade sig de tvärrandiga ett skönt 4-poängsförsprång gentemot närmast jagande lag under strecket, i praktiken är det dock 5 pinnar då QPR:s målskillnad är så mycket bättre än konkurrenternas. Än återstår många matcher men försprånget kan visa sig bli avgörande när det drar ihop sig till slutspurt.

Just nämnde Blackstock tog Paul Furlongs plats i startelvan jämfört med WBA-matchen, dessutom tvingades Idiakez kasta in handduken innan match på grund av en dålig ljumske, nu kom innermittfältet att bestå av Adam Bolder och Steve Lomas. QPR hade att se upp med engelske landslagsmannen Dave Nugent, Prestons klart viktigaste spelare.

Just Nugent oroade hemmaförsvaret i matchinledningen, han fick bollen i perfekt läge just framför mål men istället för att lugnt ta ner densamma så fläskade han på för kung och fosterland och bollen gick utanför.

Rangers vände spelet efter den darriga inledningen och Marc Nygaard nickade fram till Dexter Blackstock men den senare visade samma oskärpa som Nugent och sköt över. Efter ca 10 minuters spel slog Lee Cook ett bra inlägg som Ainsworth mötte på huvudet men även denna chans slutade i en boll på läktaren.

Den fina inledningen kom av sig en aning och lagen övergick till att mest tjonga bollar till varandra över mittfältet. Nugent visade dock återigen klass när han snodde bollen från Mancienne och fick fram den till Whaley som dock fick se sitt skott räddas av Camp.

Tio minuter innan paus fick QPR en jättemöjlighet. Gareth Ainsworth sköt mot mål men skottet studsade sedemera till Marc Nygaard som stod helt fri med Prestonmålvakten. Ställd av den hastigt uppkomna situationen så sköt dock den långe dansken bollen över målet.

John Gregory tvingades att göra två byten i paus. Mancienne som hade sparkats i ansiktet av Prestonspelaren Ricketts tvingades gå ut och ersattes av Pat Kanyuka medan Rohan Ricketts ersatte Lee Cook som såg sliten ut i första.

Rangers inledde andra halvleken piggt och efter 4 minuters spel så small det rejält. Nygaard lyfte fram bollen till Blackstock som fick på en riktig mörsare. Bollen gick rätt upp i nättaket från 20 meter och Loftus Road exploderade, 1-0 till Rangers!

Preston var nära att replikera omedelbart efter då Ricketts frispark gick tätt över. Nygaard försökte kopiera Blackstocks bravad efter ca 70 minuters spel men saknade timingen och skottet svepte över Prestonmålet.

Prestons manager Simpson bytte in Dichio med kvarten kvar och provade också med Patrick Agyemang, den senare hade ett mycket bra läge att nicka in kvitteringen men Lee Camp räddade snyggt med ena handen. På övertid kunde Jimmy Smith ha gjort 2-0 men Lonergan i Prestonmålet räddade gästerna från ytterligare ett baklängesmål.

Som sagt var så var detta blytunga 3 poäng och det är skönt för Rangers att få lite andrum i tabellen. Det kan dock svänga snabbt, redan på fredag (Southend möter då Colchester) kan vi återigen vara 1 poäng från nedflyttning så inget får tas för givet. Påskhelgen bjuder på möten med Coventry (på Ricoh Stadium) samt ett riktigt bottenderby mot Luton hemma på Loftus Road. Jag önskar mig 4 poäng av påskharen men skulle inte tacka nej till två 3-poängare heller…

Uuuuu Rrrrrrs!

----

Så spelade lagen:
QPR:
Camp
Bignot-Cullip-Mancienne (Kanyuka 46)-Stewart
Ainsworth-Bolder-Cook (Ricketts 46, bytte med Smith 83)-Lomas
Blackstock-Nygaard

Preston:
Lonergan
Alexander-Chilvers-Hill (Wilson 78)-St Ledger
Pugh-Sedgwick-Songo (Agyemang 62)-Whaley (Dichio 75)
Nugent-Ricketts

Mål:
QPR:
Blackstock (51)

Varningar:
QPR:
Cullip, Bolder

Preston:
St Ledger

Domare: Stroud

Publik: 11.910 (på Loftus Road)

Fredrik Montgomery2007-04-04 22:38:00
Author

Fler artiklar om QPR